Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc

21. 05. 2008
0
1
482
Autor
patras
Pod rouškou tmy sny se nám zdají a noční stíny ve tmě si hrají. Pod starou lampou cupitá pavouk mesíční svit září stříbrnou krajkou. Noc je stará dobrá teta která má dobré rady a na nic se neptá.

1 názor

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
Noc je velmi těžké téma ... tisíckrát mistrně popsané. je ohromě těžké k tomu houfu slov přidat taková, která by poskytla nový pohled, neotřele zprostředkovala pocit, vyvolala reakci aha, tak tohle je zajímavá metafora ... bál jsem se, že nic takového zde nepotkám rouška tmy, hra nočních stínů a dokonce stříbrná krajka luny jsou pro mne velmi, ale velmi otřelé obrazy a obraty ... nebojím se je označit za laciná klišé. Ale pak přišla teta (možná by nemusele být stará ani dobrá, stačilo by mi laskavá), která se na nic neptá. ten obraz je pro mne jádrem, pro který lze říct ... "nečetl jsem zbytečně". Na tip bych ale potřeboval ještě aspoň o podobně působivý obraz víc.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru