Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ledničkový trauma

30. 05. 2008
1
2
896
Autor
ille

Erární lednice. Na patře, na koleji. Všechno v sáčkách. Přeplněná. Přehrabaná stokrát tam a zpátky. Sáčky vesměs stejné – carrefour, tesco, pak no name fujtajbl šustící spousty.
Dáš zbytek od maminky, třeba pár nedojedených brambor, do prima piksličky, dáš do lednice. Čekáš. Možná si je pak osmažíš. Nemáš tak moc peníze. Budou se asi hodit.

O dva, tři měsíce později.....

Bojíš se šáhnout. Právě tě zamrazilo, protože ti došlo. Nedá se svítit, musíš najít, jinak....každý ví.
Hledáš. Moc to nejde, ale hledáš.
Máš. Piksla, co by se snad měla ještě někdy na něco použít, je o dvě kila těžší. Nemáš na vybranou. Popelnice. Hned za rohem. Odvrátit, co nejvíc. Zadržet dech. Je to statečný, trapný a směšný.  Málem se udusit. Rychle vyřídit. Strašně moc rychle vyřídit. Nepoblinkat se. Rychle se vrať a  napusť horkou vodu! Vylejt a  hned zase napustit, vylejt. Pořádně, opravdu velice pořádně, v zájmu piksly a budoucích uživatelů. Jar a znova několikrát. Savo? No to asi radši jo. Jar. Horká voda.

Jdeš na seminář z mikrobiologie a prší. Pán ze země sbírá svou jen poměrně čerstvě spadlou cigaretu.


2 názory

Bafomette
04. 06. 2008
Dát tip
pre mňa áno přijde mi to skvěle, jednoduše napsaný, cejtim z toho ty pocity i tu zasmrádlou lednici. čistý, jasný. pán na konci je výbornej ta cigareta musí bejt promáčená aspoň vydrží dýl hořet

Petrusha
31. 05. 2008
Dát tip
pre mňa nie hlavne prevedením nie ... pripomína mi to reklamné nič nehovoriace skratky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru