Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh víly a žraloka

15. 06. 2008
4
6
1638
Autor
Enethen

Skutečně prožito, tentýž den zaznamenáno. Srpen 2007

Šla víla, šla po dálnici. Kráčela se skloněnou hlavou a pomalu. Vlasy jí padaly do obličeje, co krok, to zacinkání šňůrek korálků, které jí s motýlem na samém počátku krášlily drobná ouška. Šla víla po krajnici silnice a nikdo ji neviděl. Přešla na cestu mezi poli, klasy jí kývaly na pozdrav. Kráčela dál, až došla na sotva znatelnou pěšinu lemující hřbitovní zeď zarostlou břečťanem. Vtom ji upoutalo cosi modrého, co se jako opuštěné ptáče krčilo v trávě. Zdvihla to a prohlédla, co nalezla. Byl to žraloček. Takový ten tmavě modrý plyšový žralok s otevřenou tlamou a spoustou zubisek, jak má a bříšku díru a vy si ho můžete navléct na prst. Zaradovala se. Někdo jí poslal tenhle dárek, aby jí nebylo smutno. Odteď budeme kamarádi, zašeptala mu. Pak žraloka pevně stiskla v rukou a pokračovala dál. Po pár krocích však vílu zaujalo cosi blýskavého na ratolesti jednoho listnáče. Když se podívala blíže, zjistila, že tam někdo dárkovou mašlí přivázal malý stříbrný zvonek. To tudy určitě šla skupinka hodných lidí, kteří rozdávali nešťastným bytostem malá potěšení a doufali, že si je tu naleznou. Víla vzala svého žraločka do dlaní, stoupla si na špičky a nasadila jej na větev v místech, kam se strká prst, hned vedle zvonku. Určitě je spousta stvoření, kteří tě potřebují více. A s úsměvem na tváři šla dál.

http://enethen.blogspot.com/

6 názorů

Lakrov
14. 09. 2008
Dát tip
Víla se mi líbí (i bez fotky, viďím ji jinak) Nestalo se to 17. srpna 1969?

Jednou jsem šel v zimě v Luhačovicích na vlak, zakopl jsem o kus ledu. Podíval jsem se na vyční- vající zledovatělý vítvor přírody, ve které se cosi černalo. Lépe jsem zaostřil a spatřil digi- tální hodinky, které někdo ztratil a mě učinil šťastným, neboť ještě dalších 12 měsíců šly. Nemám tu však jejich foto.

Enethen
15. 06. 2008
Dát tip
Prožila. Na místě víly si představte mě (na fotce). Přesně to, co je napsáno, se mi honilo hlavou, když jsem potkala ty dvě hračky. A že je to přeslazené, to je možné. Prostě tak uvažuji =o)

Diana
15. 06. 2008
Dát tip
Víla je krásná, povádka také :-)*

Barman
15. 06. 2008
Dát tip
Roztomilé, ale na mě nějak přeslazené

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru