Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výběh pro prasnici

19. 06. 2008
4
10
1165
Trápí se. Kňučí, chrochtá, soptí, nervózně přešlapuje, občas jen tak začne kvičet a nejde ho nijak zastavit, dokud ho starej nepřetáhne. Zavalenej v tý svý hromadě splašků a výkalů, co mu pokrývají celou maštal, v těch jeho očích je vidět, že to je celý špatně, že to není žádnej život.
 
Takhle to nejde dál. Potřebuje výběh, nadejchat se čerstvýho vzduchu, vypadnout z tý zatuchliny, dyť je to jako mor, podíváš se na něho a je ti to jasný, on se tam utrápí! Špína, smrad, všudypřítomný dotěrný mouchy, pořád to samý – v devět ráno nažrat, ve dvě odpoledne nažrat, v šest večer nažrat, jednou za týden ho opláchneš hadicí, protože už se ten smrad nedá vydržet a sousedi si stěžujou.
 
Kdyby měl aspoň výběh, rozumíš mi, on by si tam přes den pobíhal, přišel na jiný myšlenky, možná by někdo šel občas okolo a podíval se na něho, aspoň z dálky, on by si přišel tak nějak víc důležitej a možná by ho to nakonec i začalo bavit. Vzpomínáš si, jak byl malej, nevinnej a naivní, prostě občas to na něho přišlo a začal se válet na břiše a kutálet se senem, byl to divoch. Poslední dva roky se takhle válel jen jednou, když dostal tu střevní chřipku a pořád se jenom posrával. To ho můžeš rovnou zabít a bude to tak lepší, než kdyby měl být takhle zavřeném v tý svý celej ještě deset let!
 
A neříkej mi zase, že jak mu dáš výběh, stoupne mu to do hlavy a všechna ta volnost a možnosti, co najednou bude mít, ho ještě víc utvrdí v tom, jak nanicovatej je ten jeho život. Tomu přece sama nevěříš, že jen ten kontrast výběhu a jeho kůlny ho bude ještě víc rozebírat, až se jednou probudí mrtvej, a ty to ani nepoznáš. To je přece blbost, to bys takhle mohla rovnou rezignovat na celej život.
 
Že ti pak bude chtít utéct? Že mu najednou na volnost dodá nějak zázračně sílu? Vždyť se nezmůže ani na to, aby se převalil na druhej bok, tak jak by ti proboha mohl chtít utéct! A kdyby jo, tak proč ne, myslíš že tohle je ten život, jakej si plánovat, jak ste si ho představovali, když ste se brali? Já ti říkám, pošli Petra do bordelu. Zaplať mu štětku, jediný co ho celej život vždycky spolehlivě nakopávalo, byly ženský. Jestli nepomůže ani tohle, tak je prostě konec.

10 názorů

Winter
20. 06. 2008
Dát tip
Vpravdě řečeno: chaos bez literatury. Ani ne tak obsahem ale podáním.

Marty73
19. 06. 2008
Dát tip
:D

Já ti teda něco řeknu:D. Občas sme každej tak trochu prase ve stereotypu a potřebujeme větší výběh, víš!:)

Marty73
19. 06. 2008
Dát tip
těžko říci, jaký prožívají domácí zvířata stres - prasata v chlívku, spíš bych sázel na to, že by otevřený výběh mohl zásadním způsobem rozjitřit jejich na uzavřený prostor uvyklou mysl, kecám, když jsem byl malý, jezdíval jsem na praseti po dvoře a to mi žvatlavě chrochtalo, jak se mu to strašně líbí. Že bych si z toho něco odnesl do života? kulturní stopa prasete? máš to nějaký zamotaný, ale já taky :)

To by mohlo odpovídat, psal sem to večer a zbitej..:D

Barman
19. 06. 2008
Dát tip
Nápad dobrej, ale zdá se mi to odbito

moorgaan
19. 06. 2008
Dát tip
/***

Nejsem ještě asi dost velká Kafka:).

Bluedragon
19. 06. 2008
Dát tip
nějak jsem se v tom ztratil, sorry :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru