Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Berlin zwei.

01. 07. 2008
2
1
570
Autor
monsieurloup

Currywurst, bráško, lahváče a horkej večer. Našel jsem svůj bar na pláži, kde se barovky klátěj v prochcaným písku. V Berlíně čuměj na fotbal i pankáči. Místo aby chcali do písku. Letenka do pelechu nedorazila, jestli to nezmákne do rána, pojedu stopem. Zdrátuju si pysky do úsměvu, pohled do dáli a jedem.

Na Potsdamer Platz mi zkříží cestu pudl a ve foťáku dojdou baterky. Dohoním ho a urvu mu koule, hajzlovi. o několik hodin později mi podává špeka Sagvan Tofi. Ve tváři má výraz, jako by mu někdo vykastroval psa. Eine Spaziegang über die Sehenswürdigkeiten der Stadt. Volá Vlastík, že berou s Rickym kytary a jdou do města. Co na to asi ten pudl? Dáma ve stánku s currywurstama se široce směje a žertuje na účet mojí tělesný výšky. Ostatní trpaslíci se hihňají a přikyvují. Někteří mají dole natrženou nohavici. Snažím se udělat si pohodlí na barovce, zřejmě brzo spadnu do písku a pochčijou mě pankáči. Hraje Rusko proti Holandsku a barmanky mají drátěné úsměvy. V Tier-Garten parku potkávám králíka. Je zakrslý, vzteklý a jde do práce. Opodál vykřikuje frajer v požárnické uniformě s plynovou bombou na zádech.Šermuje se dvěma hořákama. Jdu se mrknout. Přijde student, nervozně mrká a objedná si třikrát Cuba Libre, mezi zuby má písek a skřípe do rytmu vypnutý hudby. Je to blbec.

"Tut mir leid."

Houstnou mi vousy. Parta Skotů v sukních. Tvrdí, že těží ropu a tipují mi na třicet dva.

"Thirty-two? Why?"

"Because you're too wise to be twenty."

Neměl jsem to kouřit... ..potkávám partičku studentů z Brightonu. Vedeme spory o punku v umění. Vsadím se, že dochčiju vejš. Rusko vede 3:1. Frajer s plamenometem se opil, dává přídavek a rožní pudla. Jdu se mrknout.


1 názor

leenai
13. 07. 2008
Dát tip
Ne, stále zdání nedotaženosti.. Kloní se lehce do beatu, po špičkách se prochází moderní prózou a přece, přece je ten text pořád příliš učesaný.. Takže tip ode mě za obrazy, za formu zatím ne.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru