Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohled do prázdna

03. 07. 2008
6
7
1157
Autor
zabarnicka

Duben 2008

Ty a smutná krajina

hledíte mi do klína.

Tam, kde život byl

a teď už není,

tam, kde je tma

a kolem chvění

nic nevidíš

a já také ne.

Jen to ticho bezedné …


7 názorů

zzlatý
15. 11. 2008
Dát tip
Myšlenkově trochu složité, ale hezké... Tip

zabarnicka
04. 07. 2008
Dát tip
Děkuji ... :o)

kunka
03. 07. 2008
Dát tip
Mne sa to zdá dobré tak ako to je /T

zabarnicka
03. 07. 2008
Dát tip
Měla být smutná ... JRR: obecně ke smyslu všech básní - nemám ráda snahy o interpreatci básní, takové to "co tím chtěl básník říci" ... Navzájem si do hlavy nevidíme a nevíme, co nás vedlo k napsání těch vět tak nebo onak. Nemělo to být úderné a podle mě to není úderné. Nicméně díky za názor :o) Čtěme básně, nechme je působit v mysli a zhodnoťme pocit, jaký v nás vyvolají. Tak jedině lze podle mě hodnotit něco, co vzniklo v nitru osoby, o jejíchž myšlenkových pochodech nic nevíme (pokud vynecháme čistou epiku ... :o). Proto dávám svoje básně k přečtení druhým lidem. Chci vědět, jak na ně působí a jestli je něčím oslovují. Každý čtenář poezie přece nemá smysl pro rytmiku a přesnou představu o tom co je klišé a co ne. Jestli si ňějakou báseň přečte podruhé, se rozhodne podle toho, jaký z ní má pocit. A ten není (alespoň myslím) založený na literární teorii... :o))

moorgaan
03. 07. 2008
Dát tip
..moc dobre../***

JRR
03. 07. 2008
Dát tip
Jo, tohle je lepsi, nez to minule. Nejdriv kritika: opet bych malinko zapracoval na rytmice, nicmene je to fakt lepsi. Konkretne mam trochu vyhrady k prvnimu rymu, kdy sice "krajina-do klina" je pomerne vydarene, ale prvni bych trosku zkratil, bylo by to trosku udernejsi. Potom jeste posledni vers "Jen to ticho bezedne" je prilis kostrbaty. "To Ticho" zni prilis uderne vzhledem k tomu, co to ma vyjadrovat. Uz jen nahrazeni slov "Jen To" slovem "Jenom" by pomohlo. A potom jeste mozna rozdelit ten vers na dva: "Jenom ticho bezedne". A posledni vytka - bezedne ticho je precijen trochu klise ;) Nicmene jako celek to hodnotim podstatne vys, nez tu predchozi, ma vetsi spad, je konzistentnejsi... Sice na spodni hranici, ale uz s Tipem ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru