Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední sbohem

20. 07. 2008
1
5
315
Autor
Speedy89

„Život není a nikdy nebyl lehký, je to ta nejtěžší hra, kterou stejně nemáme šanci vyhrát.“

 Poslední sbohem

„Chvíle štěstí střídají roky smutku, až příliš krutá je daň, kterou si láska vybrala. S tebou jsem se cítil jako ve snu, který neměl nikdy skončit, ale nikoho nezajímali mé sny a ty jsi musela odejít, mé srdce vzala jsi hluboko pod zem, do míst, kde jej nikdo nenajde.“ Řekl přísně, bez emocí, prošel kolem hrobu, ruce se mu třásly, stiskl je v pěst a jeho jemné dlaně se vydaly vstříc trnům růží, které se z elegancí zabodávaly do jemné bílé kůže orosené krví barvy rudého vína. Pokusil se popadnout dech a pokračoval: „Tímto prstenem. Jež, jsme si dali, jsme si věrnost, lásku přísahali. Já před ním a hrobem tvým již v další lásku netoužím, ty bylas má jediná a jedinou zůstaneš.“

Po těch slovech upustil růže nad hrobem. Ozval se tlumený pád, který doprovázely snad jen prolétající vlaštovky, vracejíc se po Zimě z jihu, náš hrdina, se skloněnou hlavou, pomalím krokem opouští to smutné místo.

Ten den byl pro některé z nás stejný jako dny jiné, někdo se narodil, jiní se vzali a tak jako každý den něco nového začíná, tak i něco končí.....

                                                          P.B.

 


5 názorů

Bluedragon
22. 07. 2008
Dát tip
To, že jsi nám to chtěl povědět ještě nedělá z tohoto slepence písmenek povídku... :-/

Kristepane... Takhle zmršenou češtinu by mohlo omluvit jedině to, že autor je mimozemšťan, co se naší mateřštině učí teprve půl dne.

Diana
21. 07. 2008
Dát tip
Prosím tě, oprav si: "nikoho nezajímaly mé sny" "prstenem, jenž", "vlaštovky vracejíce se", zima se píše s malým z, "pomalým krokem"! Hrubky tu nikdo nemá rad! Je s podivem, kolik jsi jich dokázal udělat v tak krátkém textu. Myšlenka možná dobrá, dojímavá, ale ty hrubky tak naštvou, že v tom dojem z díla úplně zanikne.

Speedy89
20. 07. 2008
Dát tip
z toho to mělo jít vyčíst...a copak to je kdyz ne povídka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru