Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Večery s Ditou

20. 07. 2008
5
7
278
Autor
Narvah
Abyste ji nechali jít, musí ve vás nejdřív něco umřít. Pomalu po vás přejíždí svýma žiletkama a když jste už celej pořezanej, řeknete si, že máte dost. A pak ji necháte jít. A uvědomíte si, že být sám nakonec není tak špatný. Takže jsem vyrazil běhat. Brácha mě hodil autem nahoru. Jeli jsme kolem hospice, v kterým zrovna umíral švagr naší babičky. Viděli jsme pohřební auto u otevřených dveří a brácha z legrace řekl, že si přijeli pro něj. Usmál jsem se a vystoupil z auta. Šobul přijel za čtvrt hodiny. Je to vytáhlej, charismatickej kluk. Trochu se cukal, protože se bál, abych nenasadil nějaký dravý tempo. Mně se nic nasazovat nechtělo a tak jsme vyrazili na Kartouzku, což jsou zříceniny kláštera v lese. Nejdřív se běží po rovince, pak to jde strmě dolů, oběhne se kopec, na kterým je ten klášter a pak se valí zase nahoru. U Franty jsme si vzali věci a na záchodě se převlíkli. Sedli jsme k pivu a Šobul se rozplýval, jak dobře si zaběhal. Pak jsem z něho tahal, jaký to je být teplej, protože mě to zajímalo. Vykládal, jak ho trenér na atleťáku přede všema vítal slovy: "Zas jde ta buzna," a podobný svinstva. Muselo se to v něm kumulovat. Pak se to v něm zlomilo a už s ním nepromluvil. Některý lidi po vás prostě jdou. Protože jste jiní. A nenechaj vás na pokoji, dokud si neuvědomíte, že to kurva fakt myslí špatně. Když jste teplej, žijete osamocenej život. Bez rodiny, bez dětí. Žádný stáří, kdy se vám pod nohama pletou vnoučata. Pak se objevil druhej brácha. Přisedl k nám a já byl rád. Je o devět let mladší a na pivo spolu nechodíme. Seznámil jsem ho s Šobulem. Objednali jsme tequily a já si od bráchy ubalil cígo. Brácha řekl, že odpoledne umřel švagr naší babičky. Řekl jsem ty vole a dal si panáka. Pak jsme zahulili a Šobul vykládal scény z Hledá se Nemo a strašně se u toho smál. Jel jsem s ním autobusem dolů. Byli jsme oba pěkně nalití. Když jsem vystupoval, pohladil jsem ho po tváři. Moje pozornost se nyní upíná k Ditě von Teese. Stahuju veškerý fotky z netu a koukám jak je krásná. Jako bych si zase potřeboval najít zástupný objekt. Před dvěma rokama to byla Erica Campbell, po ní Alexis Bledel. Teď je to Dita. Mrkněte na ni. Umí hýbat s obočím. Začínáme si rozumět.

7 názorů

Vitex
04. 08. 2008
Dát tip
:-D Nedávno jsem to měl podobně. * *

StvN
04. 08. 2008
Dát tip
Paráda. Máš dobrej styl. To je jasný.

Plopez
27. 07. 2008
Dát tip
jenom mi hned po dočtení bylo smutno, když jsem si uvědomil, že většina zabedněnců a na písmákovi obzvlášť tohle nikdy neuzná za plnohodnotnej literární útvar vysoký kvality. už to slyšim: hezej začátek něčeho většího nebo: dobrej deníkovej zápis, ale chybí pointa (případně děj) nebo: ty máš ale pestrej život ;)

Plopez
27. 07. 2008
Dát tip
fakt skvělej text, člověče

pozorovatel
22. 07. 2008
Dát tip
dobrej záznam

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru