Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Najdete je?

16. 07. 2001
3
0
925
Autor
Logoped

V textu jsou ukryta jména stávajících i byvších politických představitelů z celého světa. Najdete je všechny?

Když jsem přijel, cinkalo mi v kapse jen pár drobásků. Už od dveří jsem ale volal: "Babi, babi, lakované botičky mi sedi dobře, z inaugurace ministra vnitra jsem došel až domů!"

Babička klečela s hadrem na podlaze, Mančinka trochu našlapala v chodbě. "Ještě že jsem zamkla, u snídaně nás bylo pět... to by se člověk od uklízení ani neodtrhl! Lenka jedla marmeládu, Milan grahamové tyčinky... Drobků hnedle jako když sype slípkám!"

"Tak to chodí u nás doma," cekla Lenka z verandy. "Pojď s námi na Kampu, Tintin půjde s námi."

Tintin je náš pes; jde z maléru do maléru, mlčí, ani neštěkne.

"Půjde taky Ája ke Šmejkalům?" ptal jsem se.

"Eh, u sákristie je zase nějaký neřád!" volal zpoza plotu kostelník. Babička chodí poklízet i do kostelíka, v anděly a Boha ona věří.

"Ája ne, a Nanda taky ne, ta půjde sama, ranč je daleko."

Vzal jsem si buchtu, máme jich dost, Ála napekla.

"Na Kampě je nový park a nová hospoda," dí Lenka. "Ale abys neplakal, voda je tam k dostání taky."

"Tam, co je starý dub, čekám do půl - a vezmi s sebou meč i arašídy." "K čemu meč, vezmu sud; budeme kočky topit - ha, rtuť bude též třeba, přijde-li Crha, ve lži už žil dost dlouho, je načase zatančit dance macabre, žně v Úpici se blíží!"


Wopi
17. 07. 2001
Dát tip
Cavalera: Já vim... ale pssssst - ne tak nahlas.... :-)))

Cavalera
17. 07. 2001
Dát tip
jo jo .. pšššššššš .. ale to je fajn:-)))))

Tak schválně, je jich tam docela dost... hezky zavařujte závity, když se venku ochladilo!:)))

Ale vaše odpovědi prosím soukromě, ať to neusnadňujete ostatním... výsledky zveřejním...:)))

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
Jelcin, Bilak, Březina, Zeman, Klaus, Langr (nepíše se Langer?), Kuhn, Macek, Putin, Ruml, Jakeš, Husák, Kavan, Ánand..jeněkdo takový?? já znám jen šachistu, Samaranč (taky dobrej pravopis :-))) ), Dostál, Parkanová, Kalvoda, Dubček, Mečiar, Pithart, Havel, Brežněv... No, asi jsem něco přehlídnul (kdo si má taky pamatovat jména tolika ............ ééé, budu pozitivní, nikoli negativní) :-)))

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
Pozdě....

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
gdyžsemto ťukal, eště to tam nebylo... no a samotnýho mi to nenapadlo :((

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
No - nemusí se každej dívat napřed dolů.... A určitě jsem někoho přehlédl: i to je výzva :-)) Najděte politika, kterého Wopi ignoruje :-))))))))))))))))))))

Wopi: Nic se neděje, až budu vymejšlet příště nějakou hádanku, tak to napíšu velkejma písmenama do prologu...:))) A nejni Ánand, ale Anan... Koffi Anan...:)))

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
No dyt řikam, že mi vytanul šachista... a nějak přebil tamtoho druhýho Inda :-)))

...to nejni Ind, to je černoušek z Ghany....:))) Původně jsem tam chtěla zakomponovat Butruse Butruse Ghálího, ale to jde dost blbě...:))) Jeden Butrus by šel, ale druhej už ne... o Ghálím ani nemluvě...:)))

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
pche... "zazpívej v G: Halí belí!"

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
Jo, s tim Ananem je to možný... já už neviděl zprávy ani nepamatuju... a černocha ještě dýl... Jmenuje se opravdu Anan? Neni to zase nějaká úprava, jako když tu byl pan Naser a všichni mu řikali Nasir? :-)))

Wopi: ...no jo, já mu taky normálně říkám Onan...:))) ...jo a to tvoje zpívání v G by ale muselo bejt Hálí Belí...:))) I když... já jsem si se Samarančem taky uzpůsobila gramaťyku...:)

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
Tak vidíš... čárky bývají tolerovány............ ostatně i ten Kuhnl nejni moc tento...

Naso
16. 07. 2001
Dát tip
Uff, to byla fuška... Do riti, ččeč ty si mi ale dal... Narátal som ich 21, pričom s menom Březina (dobře, z inaugurace) si nie som istý a Anana som vylúčil, keďže sa píše Kofi Annan (Ánand je zas šachista). Tu sú mňou objavené mená pekne po poriadku Jeľcin, Biľak, Březina, Zeman, Klaus, Langr, Kuhnl, Macek, Putin, Ruml, Jakeš, Husák, Kavan, Samaranč (politik?), Dostál, Kalvoda, Dubček, Mečiar, Pithart, Havel a Brežnev... Je ich tam aj viac??? - a tip za námahu a zašifrovanie...

Naso
16. 07. 2001
Dát tip
práve som zistil (z predošlých kritík), že ten Anan tam byť mal, al to bude autorova chyba - píše sa Annan. Som novinár z branže a pre istotu som si to práve overil!

Ženatej
16. 07. 2001
Dát tip
Tak když už je to všecko profláklý, čtěte si to pozpátku a zkuste tam najít všechny podstatný jména. Pár jich tam je, zkoušel jsem to! :-))))

Naso: Mě se tam dvě "n" nevešly, ber to jako básnickou licenci... Samaranč není politik, samozřejmě, ale jak teď jde do kopru ze své funkce, myslela jsem, že bych mu tím jako vzdala hold...:)))

Wopi
16. 07. 2001
Dát tip
No vidíte, že jsem tam správně viděl šachistu :-))). -------------------------------------------------------------------------- Ostatně tady jsem se setkal též s novým zážitkem. Zatím mi nesledování zpráv bylo vždy spíše ku prospěchu, dnes mě poprvé handicapovalo :-)).

Cavalera
16. 07. 2001
Dát tip
wopi: Ty jsi šílenec:-)))))))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru