Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svědomí

05. 08. 2008
3
8
804
Autor
harry_axe
Probudit se v divném bytě, v nevědomém úsudku se nachomýtnout v cizím loži, popřemýšlet co jsi požil, že jsi zase hlavu složil někde v cizím příbytku. Vedle tebe obnažené, nahé, cizí, studené; někde tam v té cizí věži, pohroužené v sobě leží, nechápajíc oč tu běží, svědomí tvé, zmatené. Na víčkách má nábojnice, v pravé ruce drží kvér. V levé fangli barvy krve a tehdy si řekneš prve, že tvůj život běží strmě, že je čas si zvolit směr. Nietzsche říkal - svět je změna, a já světa obraz jsem. Být myslícím od Rodina, to zavání patosem. Však ten kolos na podstavci, zdá se býti lidským snem: že nejsme jen pouzí savci, že jsme víc než kopytnatci, víc než šimpanz s dvěma palci - argument ad hominem. A co na to na mém loži říká nahé svědomí? Že jsem asi mocně požil; ať si - vždyť je jako my.

8 názorů

Miroslawek
05. 08. 2008
Dát tip
přijde mi žes požil málo...

těbuh kurva, kdybych tomu lepe rozuměl ***

Claire1990
05. 08. 2008
Dát tip
ja si nahodou myslim ze je to doost dobry..:)

Honzyk
05. 08. 2008
Dát tip
...strofa "Na vickach....smer" sice zavani mi Landou, vo kerym si myslim, ze je debil...a nebezpecny mozna, ale obstala by sama vo sobe...)

Honzyk
05. 08. 2008
Dát tip
...takovej az pokus o manifest, ale ten marnej neni....

Začátek velmi pěkný. Ten konec už mi k tomu vůbec nesedí.

Lucie-at
05. 08. 2008
Dát tip
mně se to taky líbilo! podle mě to vystihuje studentský život a úvahy o jádru pudla a budoucnosti dekády :-D

Alojs
05. 08. 2008
Dát tip
ty opice mi chvilku vadily... při druhém čtení lepší... při třetím už v pohodě... ve vázaných věcech se moc nevyznám, ale jakožto laik, který ocení nějaký ten rým a atmosféru, jsem celkem spokojen.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru