Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návraty

16. 08. 2008
13
16
1461
Autor
Marcela.K.
Utíkáme z ticha
 
Neslyšíme se
zlákáni reklamami v průčelí
 
kupujeme draze i co jsme nechtěli
 
Sestřelujeme se navzájem slovy
vyrvanými z  myšlenek
Hledíme na dno
do sklenek
 
pak
míříme výsměchem  na ty
co se už vrací
 
jak stěhovaví ptáci…
 
 
Teprve cestou zpět vidíme slunce
lámající své paprsky v dešti
Sbíráme v kalužích duhové zlomky let
a slepujeme z nich  štěstí

16 názorů

Marcela.K.
27. 08. 2008
Dát tip
Ta báseň není ani o slunci, ani o duze, ani o paprscích a dokonce ani o štěstí... Je o obyčejném návratu...o cestě, na které člověk občas pochopí smysl svého života.

nostalgik
27. 08. 2008
Dát tip
Návraty, návraty... K A M? Shovívavost k nadšení při odchodu rozpačitost ke zklamání při návratu těch druhých ... My přece už víme... ***

Marcela.K.
25. 08. 2008
Dát tip
Víš co, ruprechte? V ústavu mě budeš hledat marně...a v tvém případě bych návštěvu na takovém místě neriskovala.

ruprecht
24. 08. 2008
Dát tip
přes KM jsem dnes projížděl... ale příště se za tebou v ústavu možná zastavím... zatím se jen usmívám... :-)

Marcela.K.
24. 08. 2008
Dát tip
Vasko, dík :-) ono jde právě o to, co říkám...i když chápu, že je to pro některé z lidí příliš jednoduché. Přesto ani kvůli nim nezačnu na naší zahradě pěstovat palmy :-) Pro ruprechta jediná rada: přestaň mě sledovat. Ničeho objevného se nedočkáš. A o kulisáka jsem nikdy nestála. Právě jsem byla na "dernieře" výstavy ve Zlíně, kde autor fotografií použil mé básně...stačily mu k tomu nafocené záběry dvou oken se žaluziemi v jeho atelieru. Je to i o umění se dívat. Když jsem se s ním setkala a povídali jsme si, řekl mi mimo jiné toto",,Některé z Vašich básní pro mě byly tak silné, že se mi moje fotografie nezdály dostačující...budu muset nafotit něco jinak." ...proto se jen usmívám :-) a zdravím z KM

ruprecht
24. 08. 2008
Dát tip
Vaska: rozhodně jsem nemyslel svůj komentář nijak ve zlém... sleduji tvorbu "mylenky" už delší dobu a pouze jsem využil svého práva na "krytyku" :-)... nic víc... :-)

Každá Tvoje báseň je výjimečná a mám pocit, žes ji napsala za mne (ne místo mne, ale vyjádřila jsi, co cítím)... Ruprechtovi: Ano, máš pravdu,kulisy jsou možná stále stejné, ale nejsou podstatné. Kdybych žil v pralese, bude mou kulisou ranní štěkot ptáků, dusno večera... ale i v těchto kulisách bych mohl říci něco, co ostatní cítí jako já... přesto se skláním před Tvými názory a beru si z nich to, co je pro mne důležité.

ruprecht
23. 08. 2008
Dát tip
kdybych měl dělat kulisáka k tvým dílům, byl bych vesměs bez práce... pořád stejná kulisa: štěstí, paprsky slunce, duha, etc... nepochybuji, že se mi budeš snažit dokázat opak...

Marcela.K.
21. 08. 2008
Dát tip
Alojsi... dík ;-)

Alojs
21. 08. 2008
Dát tip
tohle je povedené. řekl bych, tématicky známé, ale ty... tys to prostě pěkně zabalila. líbivé fráze a soudržné jako celek.

Lakrov
19. 08. 2008
Dát tip
> kupujeme draze i co jsme nechtěli a ještě rádi. Nedokážu dnes nic jiného, než vytrhávat z kontextů. Taky mě někdo vytrhl; už v sobotu a trvá to.

Robinia
19. 08. 2008
Dát tip
Každá Tvá báseň mě znovu překvapuje. Nádherné, lehké, víš, o čem píšeš... Moc se mi líbí.

Háber
17. 08. 2008
Dát tip
sklepovať šťastie*********

Diana
17. 08. 2008
Dát tip
Sbíráme v kalužích duhové zlomky let a slepujeme z nich štěstí Je na tom hodně pravdy *

pété
16. 08. 2008
Dát tip
Hezké pozastavení, zamyšlení....opravdu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru