Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pokušení

29. 08. 2008
1
11
571
Autor
jestřábice

 

Vážně musím být necitelná?

Přeji si, ale zůstat věrná.

Můj chtíč, ovládá mé tělo.

Tolik, tolik by milovat se chtělo.

Od  milého uspokojení nepřichází.

Copak nevidí, neslyší, jak moc mi to schází?

Zas padlou ženou mám se stát

a znova a znova nechat svou duši v ohni plát?

Vášeň mne spaluje,

do pekla vtahuje.

Láska a sex,

to jedno jest.

Duše má naříká, tělo mé skučí,

proč bože můj, tolik mne mučíš?

Cos říct tím chtěl, když vášeň jsi mi dal?

Proč mozek můj, mi lásku zkomplikoval?

Mozek vše ovládá, rozum moc kecá,

svádí mne k neřesti, sympaťák Venca.

Něco jsem ztratila, srdce mé asi?

Těžko se hledají životní krásy.

Můj milý přichází, snad srdce mé najde,

jinak to udělám, až za roh zajde.

Sedím mu na klíně, do dlaní pláči.

Srdce mé odnesli divocí ptáci.

Šeptá mi do ouška „nic se neboj“.

Spolu se vydáme v dalekou pouť.

Našli jsme důvěru, mé srdce taky.

 Můžu už flirtovat před milého zraky?


11 názorů

Ay´Le
30. 08. 2008
Dát tip
tak to je fakt priserny kez by to byl pokus o vtip..

drze jsem ho frkla zde:) ...lepší být zde ukamenována než si další léta naivně myslet, že bych snad někdy mohla i něco hodnotnějšího stvořit... přesto zatím tu myšlenku nevzdávám:)))) ... a nejspíš ještě nějaký čas budu obtěžovat.

Honzyk
30. 08. 2008
Dát tip
...pardon, ne CETBA, ale STUDIUM...----------

Honzyk
30. 08. 2008
Dát tip
....uz kdyz napises- a to je pro vsechny, kteri zde podcenuji gramatiku, a tak posouvaji nmnohdy vyznam do az trestiveho komicna, tedy napises-li : "Muj chtic...CARKA....ovlada me telo"..a hned na zacatku, jde na me hruza....a tady zadna cetba nepomuze, myslim: psat bud nekdo umi, nekdo ne, da se usmernit, "vyzvratit", ale co s timto, hrome...? ------"septa mi do ouska"....holka, ja jsem teze, pokud jde o basnicky, naprosty amater, pravda, psal jsem reporty a povidky, ktere me zivily...a nyni sem tam neco...(neni kam, muj nazor).....ale nikdy mi nikdo nerek, JAK a kam MAM CO napsat....kam bys tento svuj text frkla ty..?.)

Norsko 1
30. 08. 2008
Dát tip
Kolik máš dioptrií ?

Miroslawek
30. 08. 2008
Dát tip
Hrabákův Úvod do teorie verše... a hodně číst... poezii, v knihovnách jsou toho mraky

Naopak díky Bivoy, cením si toho. Jsem amater a to úplně, úplný. Nevím o tom zhola nic. Ke všemu má čeština je mizerná. A všem, které tady rozčiluju se omlouvám. Baví mne psát spíše jen tak.. pro sebe. DRAMA - dílo, jehož děj je tvořen pomocí monologů a dialogů postav. To mi asi nejvíc sedí. Báseň je pro mně jen hra a to asi dost naivní. Tahle konkrétně je postesk i žert zároveň. Taky pravda a výmysl. Udělaná horkou jehlou. Ráda bych se ve psaní našla a proto tu jsem. Nedáte mi tip na vhodnou literaturu? Něco jako průvodce tvůrčím psaním. Děkuji:)

Bivoy
29. 08. 2008
Dát tip
Neměla jsem tu sílu dočíst to do konce. V tvém tématu nebo spíš v tom, jak jsi ho pojala, bych nedokázala vidět něco poetického. Obsah ale nebudu rozebírat, to snad za to ani nestojí a je na každém, o čem chce psát. Nechápu ale, jak může někdo, kdo alespoň troch píše a kdo je trochu sečtělý, zrýmovat slova "kecá - Venca" nebo "asi - krásy". O posledním rýmu "taky - zraky" se snad ani nemusím zmiňovat. A navíc: téměř nikde ti ty rýmy nevycházejí na počet slabik. Zdá se mi, že ses snažila rýmovat za každou cenu... Tak nevím, možná by ti lépe sedl volný verš. Doufám, že se kvůli mé kritice neurazíš a že ti tu brzo k jinému dílu napíšu něco optimističtějšího. Snažila jsem se jenom, být trochu konstruktivní po předchozích (výše uvedených) nicneříkajících kritikách.

Miroslawek
29. 08. 2008
Dát tip
po všech stránkách děsivé...

ceder_john
29. 08. 2008
Dát tip
ty si blbá

moorgaan
29. 08. 2008
Dát tip
kazda zena flirtuje aniz by se nekoho ptala..takze nac ta otazka?.. jinak kdyby sis s tim vic pohrala, docilila bys daleko lepsiho dojmu.. ale i tak se me to libi../***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru