Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nebezpečí na síti

11. 09. 2008
0
6
491
Autor
Anetta

Krátký příběh o tom, který se může stát kdekoliv a kdykoliv... Nikdy nevíte s kým si píšete na internetu, ani to jaké má s vámi úmysly...

  
     

    Lucka Poláčková si dychtivě sedla k počítači. Dneska je den s velkým D! Za chvíli si domluví rande s tím pohledným klukem z chatu! Celý den byla netrpělivá, myslela jen na něj! Už si nebude muset domýšlet, jak vypadá, uvidí ho na vlastní oči! Těšila se na naň, jako se nikdy netěšila na nikoho jiného. Byla zamilovaná a podle jeho slov je to oboustranné!
                                                            

 Abyste rozuměli, Lucka nebyla žádná krasavice, ve škole neměla žádné kamarády a věčně poslouchala narážky na  svou baculatou postavu  a oblečení. Svůj handicap se snažila dohnat učením, tak jí navíc říkali, že je šprtka. Jedinou útěchu nalézala v chatovaní s klukem pod nickem  Ronnie. Po příchodů domů zapínala počítač a vylévala mu své srdce.Vždy tu byl, aby ji poradil a zvednul náladu. Říkala mu všechno, věděl toho o ní více než její rodiče. Celý její svět byl jen Ronnie a počítač, okolní svět jako by neexistoval. Bylo jí jedno, že nemá žádné kamarády a že ji ve třídě pomlouvají, hlavně když si mohla s Ronniem popovídat. Rodiče se o ni vůbec nestarali, otec alkoholik, matka pořád v práci. Když byla doma, neměla pro Lucku žádné pochopení a neustále jí úkolovala domácími pracemi.Věčně ji sekýrovala a předhazovala jí její tloušťku. Lucka byl velmi nešťastná, mnohokrát uvažovala o útěku z domova a někdy  dokonce i o sebevraždě! Naštěstí našla na internetu Ronnieho. Byl velmi milý, slušný a zajímal se o Lucčiny problémy. Navíc byl podle fotek i hezký. Když bylo Lucce nejhůř, vždy se mu vyzpovídala a nesmírně se jí ulevilo. Díky němu překonávala problémy doma a ve škole. Ronnie byl jediný důvod, kvůli kterému se vzchopila a našla sílu dál žít. Konečně si našla opravdového kamaráda, kterému se nebála svěřit se  se sny a problémy. Poprvé v životě byla šťastná !
 

 Lucce začalo rychle tlouct srdce, sejdou se v Hrdlořezích na tramvajové zastávce. Lucka otevřela skříň a snažila se vybrat si  nejlepší oblečení, které ji nabízel její šatník. Umyla si vlasy, které byly jako obvykle mastné. Jen aby se Ronniemu líbila… Ještě náhrdelník na krk, aby jí Ronnie poznal … Pospíchala, aby ho nepropásla. Bála se, aby samou nedočkavostí nevystoupila a stanici dřív.

 B. K. si chystal věci. Dnes se sejde s tou ošklivkou, co si ji vytipoval a našel na chatu. Věděl, že ji má v hrsti, ví o ní přece všechno… Bude to rychlé a snadné, pak se jí zbaví. Zase nikdo nic nenajde. Rozšíří si sbírku o další dětskou oběť. Byl dokonale krytý, kdo by podezříval operního zpěváka z pedofílie… Jak jsou jen ti lidé hloupí. Už ho unavovalo, jak lidé kolem něj jsou tak zabednění a neschopní. Copak nepoznali, že je nejlepší? Kam se na něj hrabe operní pěvec E. V.! Na něj, na Ronnieho? Ale on jim ukáže! Jméno B. K. vejde do dějin! Bude slavný…a po E. V.  ani pes neštěkne! On bude v novinách! Jen on! Ale jeho činy musí být skryty… A oběti neodhaleny. Nikdo nesmí zjistit čím se baví!

 Lucka už stála na tramvajové zastávce, ale nikoho, kdo by připomínal Ronnieho, neviděla. Náhle za sebou zaslechla kroky. Otočila se. Tam ale nebyl žádný čtrnáctiletý modrooký blonďák, nýbrž čtyřicetiletý holohlavý chlap! Než se vzpamatovala ze šoku, začal ji škrtit za náhrdelník a odtáhl ji do podchodu. Nikdo tam nebyl a hlavně Lucka nikomu neřekla, kam jde. Chtěla křičet, ale nemohla, rukou jí zakryl ústa. Nakonec upadla do bezvědomí a nic necítila. Ani nemohla, byla totiž mrtvá. B.K. vykonal svůj  čin, její tělo spálil a popel zakopal. Jediné, co policie našla, byl zkrvavený náhrdelník. Lucčin náhrdelník identifikovali, ale ji nikdy nenašli. Lucka byla prohlášena za pohřešovanou a případ byl pro nedostatek důkazů odložen.

                     Ronnie byl obzvlášť pečlivý, pomocí trojského koně se Lucce naboural do počítače a smazal všechny data, podle kterých by mohl být identifikován. álo     Málo lidí si všimlo, že zmizela. Ani pohřeb se nekonal, Lucka byla řece ,,jen“ pohřešovaná. Jako by ani neexistovala.

                                  

Tereza Žáková byla zamilovaná a šťastná. Dnes se přece sejde s Ronniem! Konečně …


6 názorů

Anetta
13. 09. 2008
Dát tip
To víte, když to bylo do literární soutěže na téma Nebezpečí na síti, tak asi nic moc originálního se vymyslet nedá...:)

stacilo by snad spomenut ze B.K. na fotke vyzeral ako spevak z billy talent

Zaprděnec
12. 09. 2008
Dát tip
mám rád cosmosgirlovský články ale tenhle by jí nevzali ani v bravíčku, málo se tam řeší ty dívčí kapely dnešních dní - the monkees a kiss

vzdy som si myslel ze cosmogirl co sa tohto tyka klame a konecne som otvoril oci..

HALLELLUJAAAAH, HAAAALEEEEELUUUUUJAAAAAH

v prologu-preklep, oprav:) logicky mi nesedí v poviedke: to vážne na tej zastávke nikto nebol? ľudia v električke boli slepí a hluchí? nikto tam na žiadnu nečakal? + ak boli pri ceste, tak snáď okolo išli nejaké autá, nie? to by si dovolil len tak na ulici ju zabiť? inak pointa a celkovo príbeh dosť predvídateľný, ničím ma neprekvapil, ani ten záver... nechcem kecať do češtiny:) ale "aby ste" sa nepíše náhodou oddelene? neviem, či je to preklep... inak píšeš dosť dobre, vieš sa hrať so slovami, ide ale o to, že forma môže byť dobrá, ale keď obsah pokrivkáva... možno to chce nájsť si nejakú vďačnejšiu tému

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru