Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzimní

19. 10. 2008
3
9
1118
Autor
Mioneo

*

 Pokroucené větve dubu,

ruce držící oranžový baldachýn,

list na zem upustily

*


9 názorů

StvN
30. 10. 2008
Dát tip
To asi není haiku.

Paulart
23. 10. 2008
Dát tip
Mnoho ornamentů

moorgaan
19. 10. 2008
Dát tip
desatero by fakt stacilo... tak aby bylo kazdemu jasno co asi haiku muze byt a co ne..

Zvrhlík
19. 10. 2008
Dát tip
moorgaan: Z čeho se pose*em? :) Z mých kritik nebo z jejich děl? Já se obávám, že i kdybych to udělal, že by stejně moc neubylo lidí, kteří se snaží psát haiku, i když si o něm zjistí naprosté minimum informací. Já jsem to měl v plánu, ale při mém puntičkářství a nevytvrvalosti to nebude hnedka. Zase nechci vydávat nějaký desatero, které bych musel do půl roku zásadněji revidovat. A navíc si myslím, že aby to k něčemu bylo, tak to musí být trochu rozsáhlejší než desatero. Snad se k tomu zase někdy vrátím, ale kdy a zda to udělám je zatím ve hvězdách. Zatím na to shromažduji články, aby to nebylo, o tom co si myslí Zvrhlík, ale o tom, co si myslí většina haijinů a znalců. Aby to bylo pořádně podložený a neviselo to ve vzduchu.

moorgaan
19. 10. 2008
Dát tip
Zvrhliku..chtelo by to si tady ujasnit aspon ta nejelemntarnejsi pravidla.. co je teda haiku..zkus dat do maleho desatera kdy to haiku muze byt..napr..5-7-5, presah,kontrast,...jinak se z toho tady poserem.. tohle prece neni haiku..

Zvrhlík
19. 10. 2008
Dát tip
Úvod do haiku najdeš zde: www.haiku.bloguje.cz na haiku je to moc ukecané haiku je spíš dvoudílné než třídílné oranžový baldachýn?

oakbark
19. 10. 2008
Dát tip
to je haiku XXL?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru