Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Případ nevěrné Kláry - 3.Přátelství

21. 10. 2008
1
1
361

3.Přátelství

 

Vzpomínala na to, jak ji povídal pohádky a příběhy. Dokázal hezky vyprávět a pěkně se to poslouchalo. Psali si o tom, jak na to rádi vzpomínají, ale decentně, bez hlubších náznaků… ale takhle to přece chtěla? Jenom přátelství.

Pak si začaly posílat svoje malá dílka- básničky a podobné pozornosti. Bavilo ji to, když něco našla ve schránce, jednou o tom, jak má jemné vlasy, jednou o lodi, která hledá přístav, ale cesta je nevyzpytatelná… jednou obrázek majáku… Náznaky a symboly se začaly objevovat, brala to jako hru, dobrodružnou a zábavnou.

Začala studovat vysokou a občas se vídali. Posedět a povyprávět, co kdo dělá a jak se má. A vždycky to pro ni mělo zvláštní atmosféru, nebyl to jen obyčejný přítel. Měl různé vlastnosti, dobré i horší, imponovalo ji jak je aktivní, pořád v pohybu a dobrodružné povahy. Možná se pod dojem básniček, příběhů a vzájemných setkání zamilovala.

S ostatními lidmi z místa, kde se poznali, se občas setkávali. Vždy se na to těšila jako na další možnost vidět se. Při prvním takovém setkání na konci léta - okouzlená náladou vinných polí, burčákem v krvi a dobrou partou přítel – dostala chuť na něco víc. Vrtal jí v hlavě červík s tisíci otázkami o jejich vztahu. Povídali si o všem, ale o tom, co pro sebe znamenají ani v nejmenším. Když uléhali ke spánku na ubytovně a ostatní kamarádi už spali, vlezla za ním do postele, aby si mohla užít jeho přítomnost. Stálo ji to dost odvahy, když se ho nesměle dotýkala na paži a jemně ho hladila. Po chvíli dusného ticha však řekl pár slov, která ji vrátila rovnýma nohama do reality: „ Radši ne.“ Byla ztracená, cítila se ponížená. Vše se jí to spojovalo do pocitu, že po ní touží, že ji chce… ale byla vedle. Zhluboka se nadechla, chtěla zmizet a propadnout se. Snažila se rychle usnout, ale myšlenky běhaly hlavou a nenechaly ji na pokoji. Tentokrát to byla ona, kdo šlápl vedle.

1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru