Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sůl

08. 11. 2008
2
2
1356
Autor
Mangrah

Rajská bez nudliček...

"OSOL SI TO"!
Lžíce mi padá z ruky, přičemž působí přílivovou vlnu tsunami a rajská polévka šplouchá na pruhovaný břeh aglického vzorovaného ubrusu.
"PLESK".
Lžíce se jak ve zpomaleném filmu odráží ode dna a rajská šplouchá onou vlnou až na pevninu perského koberce z nefalšované měkké a drahé perské vlny.
"PLESK".
"PLESK"!
"PLESK"!!
 
"PLESK"???
Vracím pěstní útok své tetě přímo do vrásčité tváře, z nosu jí teče rajská bez nudliček. I když je to moje krev, tedy, pomyslně, ne ta na její tváři, tak tedy, ikdyž je to pomyslně moje krev, nesnáším, když mě někdo napomíná v míře soli v polévce. To opravdu nesnáším.
 
Zatímco se teta v bezvědomí snáší v elipsách k zemi, provozuji očistu své lžíce a znovu ji nořím do své neslané nemastné rajské polévky s nudličkami.
 

Pro sůl bych vraždil.


2 názory

DaNdÝ
08. 11. 2008
Dát tip
a to je dobrý! I dyž bych se zarazil nad skorem škodou v pár gramaťáckejch chybách a přehozenejch mísmenech, jako nějaký to šplouchá, tak na druhou stranu to eště víc podpořuje tuuu bezprostřednost. a to s tou krví pod posledním plesk jsem nějak nepobral. Ale mám z toho pobavený povznášející pocit.

*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru