Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pomsta

22. 11. 2008
0
2
362
Autor
Kateeej

„Báro! Tomu nebudeš věřit!“ křičím místo pozdravu na Báru, která čeká na našem obvyklém místě srazu. „Ahoj Lenko, co ti nebudu věřit?“ vyjeveně na mě zírá Bára a přemýšlí nad tím co by to tak mohlo být.. „No představ si to, že chodím s Lukášem! On je táák úžasnej..“ zasním se, ale vytrhne mě z toho kámoščina otázka. „A nechodí on jen tak čirou náhodou s Klárou?“ „No, ehm.. Už s ní nechodí! Teď chodí semnou!“ zase se raduji, nic mi nemůže zkazit radost. „No tak jak myslíš..“ řekne Bára a jdeme do školy..

Když přicházíme k vratům školy tak vidím Lukáše jak objímá Kláru.. Všimne si toho i Bára a řekne: „Ten hajzl!“ Mě začínají stékat slzy do obličeje. Je to od něj hnusný, včera mi vyznal lásku a dneska objímá jinou.. „Leni, to bude dobrý. Uvidíš. Třeba to je jen nějaký nedorozumění.“ utěšuje mě Bára, ale já ji nevěřím ani slovo. „Ale on na mě včera byl tak hodnej a teď..“

Ve škole když zamnou Lukáš jde a chce mě obejmout a políbit, tak se mu vysmeknu, nechci se nechat objímat ani líbat od něho. „Beruško, co se děje?“ řekne slaďoučkým hlasem. „Nejsem tvoje Beruška a vypadni! Jdi za tou Klárou! Nej dřív mi řekneš jak mě miluješ a pak se s ní objímáš!“ vyjedu na něj a jdu pryč. Podle mě je mu úplně jedno, že jsem ho s ní viděla! Najde si jinou a nebo přece má Kláru!

Uběhl týden od mého velkého zklamání a my s Bárou jdeme za školy domů a já povídám: „Hele, Barčo, něměly bychom se mu nějak jako třeba pomstít?“ ptám se jí. Nejraději bych ho totiž zabila! Probrečela jsem kuli němu tolik dní! Takže by potřeboval aspoň trochu ztrapnit nebo tak. „No jo to bychom mohly, ale seš si jistá, že to doopravdy chceš?“ ptá se nejistě. „No jasně!“ prohlásím už trochu radostněji. I když mě furt bolí srdíčko, tak vím, že se mu prostě něco provést musí.

Škola dnes pořádá Akademii a Lukáš a jeho třída maj vystoupit jako první. A Lukáš hraje hlavní roly. Jejich třída má vystoupení JUDO, on totiž chodí do sportovní třídy. Takže s Bárou jsme vymyslely plán, že mu schováme všechny věci a necháme mu jen to kimono nebo prostě ten „župan“ a trochu mu ho nastřihneme, aby se rozpáral a pak celý spadl. I spoďáry mu ukradnem!

Když se Lukášova třída oblíká tak Lukáš zjistí, že zatím co byl ve školní sprše tak mu někdo ukradl spodky a i ostatní oblečení a, že mu nechali jen župan. Nijak to neřeší a oblíkne si jen ten župan a jde na představení, on jako hlavní role, je ve předu. Když už se tam bšichni perou, tak někdo zatáhne za Lukášův župan a on se celý rozpáře. Lukáš kouká na diváky a oni na něj jak tam jen tak stojí jak ho bůh stvořil. Všichni vytasí foťáky, kamery, mobily a fotí, natáčí...

Další den jsou fotky a videa na internetu a Lukáš se bojí jít pomalu i do školy, jak se stydí, ale musí tam. Fotky jsou i ve škole na nástěnce. Lukáš po dlouhém přemýšlení příjde na to, proč se mu tento „malý“ trapas stal. Uvědomil si, že se zachoval k Lence fakt hnusně a jde se jí omluvit a zeptat se jí jestli by to s ním ještě nezkusila. Ale když dojde k její třídě tak vidí Lenku v Objetí s nejhezčím klukem ze školy a tak to raději vzdá a jde domu.. Klára se s ním rozešla a on tu zůstal sám..


2 názory

Kateeej
23. 11. 2008
Dát tip
Díky, až budu psát příště tak si to po sobě přečtu. Díky.

DaNdÝ
22. 11. 2008
Dát tip
noo vhledem k věku jo, tak to jde, možná si to drobet eště pročíst a vopravit něco málo, aspoň blbě napsaný slova jako nej dřív, bšichni a tak jo, trochu k tomu ději, třebas by to potřebovalo bejt vo fous delší a něco v tom jako popsat jo, třeba přímo jak kradou ty noo spoďáry z klučičí šatny asi žejo, trochu napětí třebas. Ono takhle je to dost nelogický že mu i něco nastřihnou ono to spadne a tak. Některý věty jako i když mě furt bolí srdíčko se mi docela líbily, páč to zní jako ironicky nebo jak, takovejch by v tom mohlo bejt víc. A klidně psát i delší věci, už kvůli cvičení a zlepšování

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru