Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je čas si to přiznat

25. 11. 2008
4
9
769
Autor
Asklepie

Je čas si to přiznat - svět je jen iluze, ať si kdokoli říká co chce, je to tak, když se podíváme na to, co se kdy událo, ty nejneuvěřitelnější věci nás stále a znovu přesvědčují o jedné nevyvratitelné věci - neexistují žádné hranice.

 Je čas si to přiznat - Bůh je.

Můžete odsuzovat církev za její přístup k víře - a budete mít pravdu - jednu věc však dělat nesmíte - odsuzovat Boha jako takového. A nepomůžou argumenty či tvrzení, že každý má svou pravdu. To jsou jen demagogický kecy – pravda je jen jedna, byla jen příliš dlouho překrucována a podporovaná ultimátností toho, co se nám snaží podstřčit „zezhora“, byla prakticky ututlána a získala tak konečnou podobu, což je vedle, příšerně vedle. Můžete odsuzovat i název či pojem Boha, koneckonců i celou představu o Bohu - a opět, budete mít pravdu. Název vyvolává asociaci s čímsi fyzickým, uchopitelným, pochopitelným pro lidský mozek ve stádiu, jenž provází většinu lidí na zeměkouli, přičemž ani jeden z vyjmenovaných vjemů nesahá pravé podstatě ani po kotníky - nemůže se s ní rovnat, jelikož se nachází v naprosto jiné rovině. Pojem Boha je příliš zkreslený - odvoláváme se na něj prakticky za vše, co se stane ( a to i ateisté - popřemýšlejte ) - a je tak markantně využíván, že je velmi, velmi složité v dnešní době předejít odbočením, mylným interpretacím a zamlžením, jenž jsou vyvolávana politikou víry jako takové - POLITIKOU - pravá víra nemá politiku, tvoří jen článek mezi člověkem a Bohem ( což není velký rozdíl ), zemským a nad-pozemským, opodstatnitelným a věčností - jaká ironie! No a představa? Co si představíte pod pojmem Boha? Zkuste to tady a teď. Co se vám vybaví? Něco co nás předurčuje, ovládá, něco co je "tam nahoře" a zhlíží a pozoruje a manipuluje? V horším případě zaměňte "něco" za "někoho". Hrůza...

Je čas si to přiznat - Bůh je jeden - ne/konečný.

Každý z nás je jediným, konečným a přitom nekonečným ve své existenci. Vše kolem je pouhá iluze, protože my jsme vším. To je konečné poznání nekonečna. Tady a teď - žádný čas, pouze přítomný, avšak věčný, všeobeplývající moment, jenž žijeme jako jeden celek, protože není nic než každý jednotlivý z nás. Každý z nás je totiž samotným Bohem zažívajícím sama sebe, přes fyzické a ostatní podpůrné prostředky, jenž jsou nakonec samy o sobě nepodstatné - zhoubně předurčené k rozkladu - věčným světlem, původcem všeho, do kterého se každý z nás znovu a znovu navrací. Proto je reinkarnace absolutně sloučitelná s křesťanstvím, islámem, či judaismem - jelikož tyto víry, společně s budhismem a jemu podobnými, se pouze navzájem doplňují, samy o sobě přitom schválně zavedeny do bludných, slepých uliček, jakýchsi zámotků a škatulkování, konvencí, které, když se poruší nějakým jedincem, odsoudí dotyčného jako hříšného. Ne, já neproklamuji, že by se měla tato náboženství slučovat - člověk by se ve svém životě měl snažit vyhnout se jakékoli církvi, následovat pouze moudré muže a ženy víry - člověk by měl příjmout jedinou monoteistickou víru, ale stále čerpat moudrost a poznání i z ostatních; ne se nechat vést jimi, či právě svou, ale bděle následovat to jediné úplné poznání a každý okamžik si býti vědom jedné věci - že je součástí Boha, že vše kolem něj je součástí Boha, protože stejně jako realita není ani iluze ničím jiným než věčným světlem bytí.

A je čas si to přiznat - bez tohoto poznání nebude příliš dobře možné ustát nadcházející roky.

Málokdo doopravdy ví, co se chystá, co se bude dít v dalších několika letech. Už teď jsou všude na světě rozpoznetelné náznaky, pokud ne nadcházejících katastrof, tak minimálně nadcházejících globálně markantních změn, které ovlivní naše životy do takové míry, že již nikdy nebudou takovými jako před tím. A je pouze na každém z nás, na jaké straně bude stát. Můžeme tomu říkat Apokalypsa, třetí světová, konec věku, střetnutí s vesmírným objektem, či nastolení equilibria jako jediné světové vlády, pravda však je, že to, co má přijít, bude obsahovat všechny z těchto událostí. Nejsem jedním ze snílků co věří v utopické báchorky, jen se rád dívám na svět s očima dokořán, s analityckým přístupem k tomu co se děje, bez jakékoli bázně a schopný si přiznat pravdu, bez ostychu a obav. Dívám se a co nevidím.

Třetí světová je nevyhnutelnou událostí -

Zapomeňte na to, co slyšíte v médiích. U.S.A a Evropská unie jsou nastavené jako agresoři. Avšak neoduszujme národy, či státy, nebo politiky konkrétních frakcí. Fakta jsou taková, že není „špatných“ a „dobrých“ mezi zástupci světových mocností – všichni jsou převážně těmi špatnými. Sorry.. A když se tedy U.S.A a EU jeví jako agresoři obviňující jiné státy ( IRAK, IRAN, J.KOREA...), jimž budeme říkat „spouštěcí“, z toho, že představují hrozbu, kterou pomyslně v této „velké hře“ představuje obžaloba sama – jsou spouštěcí autonomie nastavené pouze jako záminka k vyvolání globálních problémů a totálního konfliktu. Státy jako Rusko a Čína pak, budou v očích světa představovat ty „doopravdy špatné“ - opozici západu jako pěsti spravedlnosti a budou stát na druhé straně frontu, aby se vyrovnaly síly – respektive aby došlo k co nedestruktivnějšímu rozvoji událostí. Přitom jsou všechny tři aspekty pouhými spolupracujícími subjekty, ovládanými trapně malým počtem lidí představujících elitu na špici pyramidy. Pokud něco víte o Hitlerově posedlosti okultními praktikami a o zákulisí nacistického hnutí, tihle chlapíci se od nich ani o špetku neliší, ba jsou dokonce mnohem hořší. A pokud jste si nikdy nedokázali představit ďábla, tohle je přesně jeho popis. Představte si ty hrůzy, kterými bychom si museli projít, pokud by tohle všechno byla pravda. A zatím se zdá, že je. Přitom způsoby, kterými uvádějí své úmysly do reálného života by jste nepřičetli ani té největší svini mezi svými vlastními řadami. Rovnice je kupodivu vždy přibližně stejná. Určitá skupina lidí vytvoří problém + stejná skupina donutí lidi, aby se bouřili a žadonili o jeho vyřešení + stejná skupina příjde s řešením tohoto problému = skupina dosáhne svých cílů a ještě si dost dobře namastí kapsu, což již v této době není tak podstatné, protože peníze v podstatě neexistují.

Chtějí jednotnou světovou vládu -

Dnes to slyšíte na každém kroku – centralizování, globální ...., překlenutí ekonomických, teritoriálních a dalších hranic nakonec vedoucí k naprostému sjednocení a zárověň rozpolcení hranic. Snad si vážně nemyslíte, že je to pro vaše dobro. Celý tenhle systém ve kterém žijeme je pouhou náhražkou za násilné přičleňování území do jednoho velkého celku. Konečný výsledek je však stejný. A slyšeli jste už o takzvaných ID chipech, které jsou již v U.S.A implantovány desítkám lidí a které mají ochránit před bezprostředním nebezpečím? Sračky! Naprostá kontrola – to je to co se celosvětově zavádí. Pomalu ale jistě jako plíživá mlha se vtěsnává ideologie do lidských mozků. Podprahově, samozdřejmě, nikdo by přece na takovou hloupost svévolně nepřistoupil. Podprahově, ano, avšak rozpoznat tyhle praktiky jde velmi jednoduše. Jakákoliv média, jakékoliv produkty, které si koupíte, jsou částečně a vždy s notnou pečlivostí nastaveny tak, aby vám vlezly do podvědomí a mohly vás krůček po krůčku směrovat tam kam se elitě na špici pyramidy zachce, zatímco jste v pohodě a v klidu doma. Příklad – třeba o tom nevíte, ale vy jim už teď dlužíte. Ne bance, či nějaké organizaci – dlužíte přímo jim, elitě tam nahoře. Jak? Dobře. Představte si Světovou centrální banku. Ta kontroluje centrální banky ve většině států světa + monetární politiku – respektive půjčuje peníze, aby mohly centrální banky vůbec existovat – tj. Centrální banky jí dlůží i s úroky každou penny. Centrální banky půjčují obyčejným bankám již vně konkrétního státu – tyto banky se přímo vážou na cetrální banky, které ještě k tomu kontrolují monetární politiku – tj. inflaci a deflaci a tok peněz ve státě. Ok. Kolik z nás má hypotéku? Kolik z nás má v bance svůj účet? A kolik z nás platí daně? No, je to většina populace. A kolik z nás je závislých na penězích? No, všichni. Takto tedy nepřímo, ale stále platně dlužíte Světové centrální bance. A teď si představte, že Světovou centrální banku kontroluje třináct lidí a půjčuje pro změnu peníze jí.

Nakonec to všechno skončí nějak podobně, s tím rozdílem, že místo peněz budete kontrolováni absolutně – každý váš pohyb bude zaznamenán, každé vaše slovo nahrané. Co to znamená – budou si s vámi dělat co chtějí. Co uděláte proti většině? Dokážete teď žít naprosto bez peněz? Odsoudit systém ve kterém žijete a stále být schopnými se začlenit do společnosti? Pochybuji.

Nibiru? Blíží se -

Nibiru, neboli planeta X, neboli Herkolubus – poslední planeta naší Sluneční soustavy, jenž má eliptickou dráhu, která je v porovnání s nejdelší eliptickou dráhou Pluta o 2/3 větší ( přibližně, zaokrouhleno nahoru ), rudá planeta, jenž svým rozměrem přesahuje Jupiter a již astronomové spatřili již před několika desitky let a potvrdili, že se přibližuje. Její eliptická dráha však protíná prostor přibližně mezi Zemí a Venuší a dle průběžných výpočtů má do oblasti v níž začne prudce kataklyzmaticky ovlivňovat zemi dorazit již v roce 2010 – tehdy se poprvé projeví vliv její meziplanetární působnosti ( gravitace, odpor, atd ). Nibiru by sice do Země narazit neměla, avšak tím, že proletí těsně kolem, spustí poslední fázi katastrofických událostí, které můžeme pozorovat již teď ( obří povodně, zemětřesení, hurikány, atd), a ty by měly kulminovat v roce 1212 – 13, popř. ještě o něco později. Výpočty jsou velmi okrajové, avšak tato data jsou pevně stanovena. Ovšem, naše matička země si to zažila již mnoho a mnohokrát.

Wikipedia:

"Nibiru, dle Babyloňanů, bylo nebeské tělo spojené s bohem Mardukem. Název je z akkadštiny a znamená převozní člun, místo protnutí nebo místo přechodu. Ve většině babylonských textů je přiřazeno k planetě Jupiter; dle páté tabulky Enúma Eliš by to ale mohla být i Polárka[1], která v té době byla Thuban nebo také možná Kochab.“

Ano. Již v Babylonském kodexu se o ní píše. „Okřídlený posel.“ - Posel zlých, či dobrých zpráv? Avšak i výše nepřesně určené datum se podivně schoduje z jedním z dalších kodexů již ne tak dávno ztracených civilizací – Aztécké a Mayské, jenž podle svých až neuvěřitelně přesných kalendářů označují rok 2012 jako rok velkých změn, přechodů věků a také rok apokalypsy. Avšak nehleďme na tyto fakta příliš mystickým pohledem. Je celosvětově známo o zdatnosti těchto civilizací co se týče astrologických výpočtů. Je až k nevíře, jak přesně dokazali lidé dávných dob předpovídat události odehrávající se na obloze, a tak není divu, že i tentokrát se nespletli. Předpověděli katastrofu titánských rozměrů, biblickou potopu? Nemusím snad poukazovat na fakt, že i v Bibli najdeme mnoho odkazů, které jako by si z oka vypadly s předpovědí jako je tato.

Země se točí kolem své osy – jedno otočení = jeden den. Země se také otáčí kolem slunce – jedno otočení = jeden rok. U jiných planet samozdřejmě záleží na eliptických dráhách a podle toho se tento rok buď prodlužuje, či zkracuje. Avšak podstatná je jedna věc. Stejně jako planety obíhají kolem své osy a kolem slunce, obíhá i celá naše sluneční soustava v mnohem větším, a často nezachytitelném měřítku, po své vlastní dráze a stejně jako planety musí znovu a znovu opisovat stejnou trasu, kterou před miliony a miliardy let začala. Ovšem vzhledem k tomu, že celý náš vesmír funguje na podobném principu, pozice naší galaxie se s každým otočením mění. Každé takové otočení tedy můžeme nazývat věkem. Ve věku, který zrovna žijeme, je naše pozice směrována do souhvězdí ryb. Tento věk se tudíž může nazvat Věkem ryb. Rok 2012 je tudíž vysvětlen. V tomto období proběhne protnutí, přechod a pozice sluneční soustavy se změní – nastane Věk vodnáře. Nyní je tedy jasné, proč se dle Babyloňanů Nibiru překládalo jako převozní člun, místo prolnutí, či přechodu – pouze proto, že jakmile proletí kolem Země, v tom jediném okamžiku, kdy dojde ke konjunkci planet, zmáčne se pomyslný restart celého systému v němž žijeme a vše začne plynou opět znovu – překleneme období pozice směrované na souhvězdí ryb a přejdeme do souhvězdí vodnáře. A tato událost je provázena globálními katastrofami – asi to tak má být, u příležitosti anulace.

Nuže, čtyři výše popsané body nakonec představují onu apokolypsu – konec světa tak jak ho známe a nový začátek pro každého z nás. Ale....počkat. Vraťme se i my na začátek této stručné úvahy. Kdesi v prvním řádku jsme si přeci řekli – svět je pouze iluze, a dál – každý z nás je částí Boha, způsobem, jak zažívá věčný duch, věčné světlo samo sebe. Na co tedy všechno to utrpení, ty problematické nuance toho prazvláštního, prazvláštního vesmíru v němž se jako mravenci vznášíme, zahleděni do své neutuchající ignorance? A jak z toho ven? Odpověď je více než prostá.

Je čas si to přiznat-

Stačí naslouchat. Hledat. A pochopit sám sebe. Protože jedině tak najde každý z nás ten svůj kousek sebe, v nemž pochopí, co doopravdy je, že není žádných rozdílů, není žádných potíží, žádných problémů, válek, či utrpení. Příde na to, že kdesi v hloubi svého sdce nelpí na tom co ho obklopuje, nelpí na svém těle, či emocích. Že je nádhernou bytostí, celkem, jenž spojuje všechny a všechno vně, ale i za naším malým a omezeným vesmírem. A pochopí, že Bůh není nic víc, než on sám, že na něj nikdy nezapoměl a nikdy nepřestal milovat, protože láska je jeho podstatou. Bůh nemůže zapomenout, či opovrhávat, či zavrhnout. Jak by mohl. Vždyť by potom musel zavrhnout i sám sebe – a to je přece nemožné. Světlo nemůže pohltit světlo, avšak i přes nekonečnou tmu, nikdy nezanikne. A i přes to že zlo a ďábel se pokouší o naše duše, ať už si toto tvrzení interpretujeme a přizpůsobíme k čemukoliv, nikdy nedokáže dosáhnout na něco, co samo o sobě je podstatou všeho, co utváří materii jakéhokoliv časoprostoru, jakékoliv dimenze a jakéhokoliv vnímání a nakonec stejně zvítězí nad zlem. A i když život není jakási pohádka či sen, nijak se od pohádky či snu neliší, pouze se pohybuje jinde...a jindy.

Nesnažím se nikomu nic namlouvat, nebo přesvědčovat. Chci jenom, aby se každý zamyslel a třeba jen na chvíli zkusil cítit svůj rytmus a přišel na to, že v jeho nitru, někde hluboko ukrývá světlo a dobro a LÁSKU, a že již nemusí hledat, nemusí se bát, nebo přemýšlet nad dobrem a zlem, protože pochopí svou podstatu – že byl stvořen jako svatá bytost, neschopná jakékoliv křivdy a že se kdykoli může navrátit sám k sobě.

Děkuji za pozornost.

"Nesnaž se ohnout lžíci. Je to nemožné. Radši se snaž uvědomit si pravdu." "Jakou?" "Lžíce tu není." "Lžíce tu není?" "Tak pochopíš, že to, co se ohýbá není lžíce, jsi to ty sám."


9 názorů

Asklepie
12. 02. 2009
Dát tip
jo snažim se to podstrčit zezdola.....k tomu ještě s chybama...a nepřesnostma...hlavně že to dokáže v lidech něco evokovat...ani jsem v to nedoufala...díky za návštěvu

Notreal
12. 02. 2009
Dát tip
Zajimava temata, dobre zpracovana uvaha - rozhodne jsem tam nasel hodne veci, o kterych jsem nemel ani paru (viz.Nibiru), co se tyka III.svetove, tak sdilim podobny nazor. Rozhodne stoji i za dalsi precteni. * A taky dekuju za navstevu.

Marcela.K.
30. 11. 2008
Dát tip
Se mi to zdálo dlouhý...ale dočetla jsem. Myslím, že výhodu mají Ti, co stáli na prahu...alespoň já si tohle uvědomuji od svého návratu :-)

Asklepie
30. 11. 2008
Dát tip
Wiski: Díky za pozitivní kritiku, moc jsem jich nečekal Díky ostatním za návštěvu

Lucie-at
26. 11. 2008
Dát tip
Nejsi náhodou ze Svědků Jehovových? :-D

StvN
26. 11. 2008
Dát tip
Hlavní je, že si autor o sobě nemyslí, že pronáší jen demgogický kecy:)

Eunuch
26. 11. 2008
Dát tip
Jako Kafka, věřím ve svého domácího boha!:)Hodně dlouhé, ale až nás za pár dní odřízne sních od zbytku civilizace a zůstaneme sami-já a Internet- tak to určitě přečtu celé.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru