Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

POHŘEB

04. 08. 2001
0
0
798
Autor
Arachné

  

  Věnec z oblohy položili na rakev a přihlíželi, jak se spouští dolů. Pak tam ještě někdo hodil hrst červánků a hrob se začal pomalu zasypávat. Zazněla hvězdná sonáta a Měsíc s dojetím odříkal svůj projev na rozloučenou. Země byla jedinou pozůstalou a tak se jí šlo hromadně popřát veškerou soustrast. Trapná chvíle, kdy už nikdo nemá co dodat a tak se mluví o ničem.

,,Byl to hezký pohřeb, viďte?"

,,I parte bylo krásné, nemyslíte? Byl tam nějaký Van Goghův obraz..."

,,Ach...bude nám všem opravdu moc chybět..."

,,To jistě...Ale žije přece dál - v našich srdcích a ve vzpomínkách!"

   Chvíli ještě všichni stáli okolo a pochvalovali pěkný naleštěný náhrobek. Potom už byl vážně čas k obědu a tak odešli.

   Hřbitov nyní zůstal úplně prázdný. Bylo slyšet jenom víření listů na cestách a plynutí času. Náhrobek byl opravdu krásný - laskavý šedý mramor a na něm pozlacená písmena:

,,Zde odpočívá naše milované Slunce."

Sbohem navždy.

Tvoji drazí..."

Začínalo se šeřit...

 

 

 

 

 

 

 


Arachné
19. 08. 2001
Dát tip
Ach...Ty jsi to nepochopila...JE to fráze, JE pokrytecká a bezduchá a věř tomu, že ji uslyšíš často...lidi ji do Tebe budou prát...pořád dál...A JE TAM NASCHVÁL - má uhodit do očí (stejně jako ta ,,pozlacená" písmena na náhrobku a ještě další věci v té povídce, na které Tě už doufám nemusím upozorňovat...) PRÁVĚ tou svojí nesmyslností, je ABSURDNÍ, stejně jako celý ten pohřeb...CO zbyde, pokud pohřbíme slunce...??? Přemýšlej o tom...přečti si to celé znova...nečti jenom slova...uvažuj o nich...snaž se najít smysl, když čteš...jinak to nemá cenu...

Kittie
10. 08. 2001
Dát tip
... "bude žít ve vzpomínkách, v našich srdcích"?.. jen prázdná bezduchá fráze.. pokrytectví .. když někoho ztratíš, tahle myšlenka Ti nestačí.. je to tak ZATRACENĚ málo!!!!!!!!

nebraska
05. 08. 2001
Dát tip
vid diana :)

nebraska
05. 08. 2001
Dát tip
vid diana :)

velrybka
04. 08. 2001
Dát tip
Krásně mile smutně radostně vyhlížející dílko neviš? MLAsk

Diana
04. 08. 2001
Dát tip
Zajímavé.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru