Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

1.December...sviatok niečoho večného(aids)

30. 11. 2008
1
13
1041
Autor
lilyall
Tak, ak sa povie 1.december tak väčšina ľudí si pomyslí na Vianoce, Advent, alebo to že je najvyšší čas kupovať darčeky. Tí ktorí však nemajú také šťastie tešiť sa z Vianoc plnohodnotne vedia že, prvý december je dňom zasväteným vážnej civilizačnej chorobe zvanej AIDS al. HIV.Je smutné že, v dobe takej veľkej osveti ešte veľa ľudí bojuje s touto nevyliečiteľnou chorobou.Preto aspoň v tento deň si spomeňme na tých, ktorý každý deň zápasia o holý život.

13 názorů

I s malým kašpárkem se dá dělat velký divadlo :-)

vEKr
02. 12. 2008
Dát tip
mne se to libi i když to je trocha kratky

já nikoliv, ovšem nevzrušují mě ženy, mě vzrušuje už jenom žrádlo :-)

StvN
01. 12. 2008
Dát tip
katugiro - bonus, za který si zaplatím, to jo. Armine, já se omezovat nemusím, neboť dodržuji zásady zdravého nejen sexuálního života.

StvN: A ty bys to vydržel ? Já třeba jo, ale můj žebříček hodnot je trochu jinde :-)

katugiro
01. 12. 2008
Dát tip
Má odpověď se jí týkala, to bylo jako bonus. Může se snad dneska něco dávat bez bonusu?

StvN
01. 12. 2008
Dát tip
Sorry, ale má otázka se netýkala reálnosti:) Buďmě korektní.

ceder_john
01. 12. 2008
Dát tip
aids 10 let..ale já už teď můžu prohlásit, že si blb

katugiro
01. 12. 2008
Dát tip
Jednodušší by to bylo, ale na rozdíl od léčby AIDS je to nereálné.

StvN
01. 12. 2008
Dát tip
Nebylo by jednodušší nešukat?

Dero
01. 12. 2008
Dát tip
katu: Nemyslím si, že by se měli hledat vhodní dárci kostní dřeně, to by bylo vzhledem k jejich poměrnému zastoupení v populaci (střední Evropa tak 1 %? méně?) naivní. Spíš věřím tomu, že se do pár let najde použitelná metoda genové alternace, která současné poznatky vhodně použije. Virus HIV je už poměrně zevrubně popsaný, nechce se mi zdát, že by odolával ještě celé dekády. A samozřejmě že jsou žeano. :o)

katugiro
01. 12. 2008
Dát tip
Do deseti let se vytvoří síť dárců? Při tomhle výskytu mutovaného CCR5 sotva. Transplantace kostní dřeně navíc není ani zdaleka tak běžná procedura, jak ji ukazuje Dr. House :) Navíc stále zůstává problém s CXCR4 genem, který by se stal pro HIV klíčovým. Taková prohlášení jsou zkrátka... žeano.

Dero
01. 12. 2008
Dát tip
Nedávno se zjistilo, že HIV se dá vyléčit tím, že je pacientovi implantována kostní dřeň od dárce s poškozeným CCR5 genem. Dávám chorobě max. deset let.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru