Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Meditace

04. 12. 2008
8
32
1539
Autor
jejdavilda

Věnováno velikánovi české poezie - J. Cimrmanovi. ( vysvětlivka pro tupoušky-Serval (Leptailurus serval, někdy Felis serval) je prostřední Afričan divoký kočka: délka 85 cm, plus 40 cm ocasu. To má dlouhé nohy a štíhlou hlavu; uši jsou široké a dlouhé. Vzor kožešiny je proměnná: zatímco nejvíce Servals nese leoparda- jako body, někteří mají žádná známkování kromě pro bod nad okem a prsteny kolem ocasu. Navíc úplně černé servals jsou znány existovat (viz černé panther).

 

Proč jsem se zas serval

medituje serval


32 názorů

Toscana
24. 11. 2011
Dát tip
Taky to vnímám takřka jako útok na mou osobní integritu! Kam se budu chodit chechtat za smutných dní??? Uááááá.

tak to je veliká ztráta!

Toscana
24. 11. 2011
Dát tip
Tak jsem zjistila, že stránka o čmelákovi na Navajo encyklopedii už neexistuje, a vypadá to, že ani ta encyklopedie už ne... škoda, byla to taková neskutečná sranda! :o))

Toscana
12. 12. 2008
Dát tip
Chááá, tak koukám, koníku, že se budu vaření věnovat o poznání zevrubněji, protože i tahle ukázka mě dobře rozsekala. :o))))))))

díky, Toscano - fakt to sou dycky perly jak e zapojí překladač :o) (já mám v oblibě třeba o vaření: ...Vaření potřebuje aplikovat teplo na jídlo který obvykle, ačkoli ne vždy, chemicky změní to, tak měnit jeho příchuť, strukturu, vzhled a výživné vlastnosti. Tam je archeologický důkaz vařených potravin, oba zvíře a zelenina, v lidských sídlištích datovat se od nejdříve známého použití ohně. Nejčasnější použití vaření bylo možná děláno Homo erectus, ačkoli důkaz je v sváru mezi paleoanthropologists...)

Toscana
12. 12. 2008
Dát tip
Mořskému koníkovi: A zdaleka největší sranda jsou takto přeložené erotické povídky - to se člověk dobere opravdu netušených souvislostí a poznatků... :o)))))

Toscana
12. 12. 2008
Dát tip
To mi připomnělo stať o čmelácích v encyklopedii Navajo, kde mj. stojí: Čmeláci jsou společenský hmyz, který je charakterizován černým tělesem se žlutými pruhy, commonality mezi většinu druhů Bombus; nicméně, některé druhy jsou znány mít pomeranč nebo rovnat červenou na jejich tělech, nebo smět být úplně černý. Další odlišující vlastnost je měkká povaha dlouhého, rozvětveného setae, volal hromadu, to pokryje jejich celé tělo, nutit je vypadat jako a cítit se chmýřovitě. Královna a čmeláci pracovníka mohou bodat. Jejich žihadlo není štiplavé jako to honeybee, tak oni mohou bodat více než jakmile. - ovšem nejvíc mě dostaly do kolen druhy čmeláků, z nichž jeden se jmenuje: Žlutý-stál před čmelákem Bombus flavifrons Pokud chceš detailní popis čmeláčího života, pak najdeš na: http://cmelak.navajo.cz/ Jinak cimrmanovské období absolutního rýmu miluju. :o)) *t

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
jo tak, na Medarda

malajka
04. 12. 2008
Dát tip
Oooooooooooooooooooooooooooom mani padme húm? Jako tak nějak medituje? :-)

mašinfíra
04. 12. 2008
Dát tip
pěkná číča aleši myslíš,že by jí ta rybička chutnala?

no já neprotestovala proti skvělosti prologu - naopak! :o)

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
avi

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
Tož je mi celkem jedno jestli umí čtenář guglit, já tady jen relaxuji v kategorii blbůstky. Navíc si nemůžu pomoci, ten prolog je prostě skvělý. Pakliže jsem se někoho dotknul označením Medinila, omlouvám se

já si náhodou občas vylepšuju náladu tím že kliknu na "přeložit tuto stránku do češtiny" - a pak už jen čtu a bavím se :o)

avox
04. 12. 2008
Dát tip
já chtěla už mlčet... ten prolog je ÚB pro ÚBKK, vypadá, jako když vypadl z nekvalitního translátoru... sorry... čtenář na netu umí gůůglit, přece :-(

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
Já je nepodceňuji, některé tím slovem dokonce přeceňuji. A že maj internet to nic neznamená, taky mám doma učebnici chemie a znám 5 vzorců

až na to slovo "tupoušky"...nepodceňuj své čtenáře :o) mají doma internet, když tě čtou na písmáku :o)

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
ten prolog je je daleko lepší, než ten veršík :-)

serval http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Serengeti_Serval.jpg a narval (Narval jednorohý (Monodon monoceros) je menší ozubený kytovec, jediný žijící zástupce rodu narval a jeden ze dvou žijících zástupců čeledi narvalovití (druhým je běluha severní). http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Narwhals_breach.jpg

mašinfíra
04. 12. 2008
Dát tip
Ještě že se serval serval a neurval si tu 40 cm parádu na konci. Co by tam pak narval?

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
Ale houby, tvou skvělou myšlenku použiju v dalším skvostném dílku :-)

p.s.: ten prolog je česky? Nebo z nějakého překládacího automatu...

tak já tu hájím neotřelou myšlenku autora, a on je to sprostý překlep...že jsem nemlčel :o)

avox
04. 12. 2008
Dát tip
Tak jo :-) */

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
avi

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
Jak to? A co deja vu?

avox
04. 12. 2008
Dát tip
serval po reinkarnaci? to by tam přebývalo "zas" protože by neměl paměť...

jejdavilda
04. 12. 2008
Dát tip
no jo, vypadlo mi. dík

při výměně zimních gum: v servise servi se... zvratné "se" v díle nechybí. Serval prostě uvažuje o tom, proč je zrovna serval, i když už se podruhé narodil...:o)

avox
04. 12. 2008
Dát tip
taky mi tam chybí to zvratné "se"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru