Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesta

21. 12. 2008
1
4
530
Autor
Marty...

Jedna z prací na seminář ČJ... Námětem bylo nalezení mrtvoly znásilněné dívky - vymyslet její příběh... ( - důležité - jinak to nedává smysl:) )

Cesta

  Je tichá noc, jako každá jiná, je slyšet jen hukot vzdálené dálnice. Hukot snad nikdy nekončící řady aut. Nekončící stejně jako má cesta. Lesní vyšlapaná cestička. Jdu po ní už celou noc. Tahle noc nesmí skončit dřív, než já si budu přát.

 

  Co budu dělat ráno? Až vyjde slunce. Mám takhle vyjít ven? Chci vůbec vyjít? Domů? Musím si v hlavě srovnat, co se stalo. Je noc, do rána času dost. Je noc, nikdo mě nevidí, nikdo nic neví, nikdo nic nezjistí. Nic. Možná to tak bude lepší.

 

  Už vychází slunce a světlo mě obklopuje, až teď vidím své roztrhané šaty, celé zakrvácené. Čím více sluneční záře je všude kolem, tím více mě obklopuje mlha a nevidím ani na krok.


  Jen cítím jak cesta směřuje někam nahoru, do kopce, je mi to jedno. Nechci vědět kam vede. Někde to skončí. Všechno.

 

  Jdu dál a přemýšlím co se stalo, co se mnou je a co bude pak, až se dostanu na konec tohoto nekonečného lesa. Mlha stále neustupuje a cesta stoupá víc a víc. Přestávám slyšet hukot dálnice. Najednou místo mlhy, která se přede mnou pomalu otvírá, mě začíná ze všech stran neprostupně obklopovat šíleně hlasité ticho. Jen já a mých posledních pár kroků vpřed.

 

  Mlha se plně rozevřela a přede mnou se zjevila propast. Stála jsem na obrovské skále. Když jsem se podívala dolů, viděla jsem nikdy nekončící mlhu, která mě celé ráno doprovázela a dovedla mě až sem. Tak tady to má skončit? Všechno?


4 názory

DaNdÝ
21. 12. 2008
Dát tip
jý bych to téma snad viděl i docela vtipně, no je to lepčí než třeba zážitky z prázdnin nebo tak. Problém bych měl asi s tím, že bych se ne úplně dokázal vcítit do znásilněný dívky, i dyž dycky to de udělat z pohledu toho, kdo znásilňuje. Ale jaako samo zpracování nevím moc no, dyby třeba ta cesta lesem a mlha a tak šlo chápat jako nějaká alegorie těch pocitů tý holky, ale to asi moc ne-ejde. Ani to, že tomu schází njaký detaily nebo prostě i vyřčený, co že se to stalo, to snad i docela bere nějakej soucit s tou holkou. Holt někdá sou ty úkoly z čj prostě problém dávat to číst vícero lidem.

něco málo k tématu - vyřiď ode mne paní učitelce že ji vyzývám k přehodnocení její pedagogické činnosti, poněvadž (počítejte se mnou)- buď je hnutá, nebo její literární fantazie tematicky sahá až na dno.. což jsou pouhé dvě možnosti, obé na hovno k povídce tím pádem mohu říci jedno: tematicky je uchopeno dětskými prstíky se vší důstojností, bude to zřejmě čirá jednička, protože třídní mazan Kamil z druhé lavice si při vší snaze s tématem ani za pomoci otce kuplíře neporadí.. zde to ovšem na tip není ani zhruba, to musíš pochopit, nejsem přeci taková nějaká literárně plochá učitelská čůza

StvN
21. 12. 2008
Dát tip
To je ale blbé téma.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru