Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Snítky energie

27. 12. 2008
2
7
920
Autor
Gorik

Snítky energie plují vzduchem. Sleduji ty krásné obrazce, jež se utvářejí nad jezerem. Vzduch je vlhký a plný očekávání. Sedím tiše v loďce, kterou zakrývá menší zeleň. Jsem přikrčená, aby mě nebylo vidět, nevydávám ani hlásku.

Při myšlence na to, že bych se chtěla dotknout oněch obrazců, začnou blednout. Hned tuto myšlenku zapudím, stáhnu pomyslnou ruku a energetické výboje začnou zase zářit. Na tohle pravidlo nesmím nikdy zapomenout. Mohu se jen dívat. Nikdy se mi nepovede vytvořit takové krásné obrazce, mám to zapsáno v krvi. Pozoruji energii, zkoumám její tvary, vnímám barvy. Výsledek zapíšu na cár papíru, který musím chránit vlastním tělem. Snad ho později dostanou do ruky další generace. Aspoň v to doufám. Budou pokračovat ve svém bádání a dohadech.

Už je pozdě, musím jít. Tiše vezmu pádlo do rukou a sleduji, jak se pomalu vzdaluji oněm překrásně nebeským malbám. Doma ulehnu do čisté načechrané peřiny a s očima upřenýma do stropu, zůstanu ležet na zádech. Zase si nechám zdát ten sen, který se mi zjevuje už odmala. Stojím uprostřed louky v podvečerním ráji. Poslouchám šum stromů, zvířecí řeč a vítr si pohrává s pramínky mých vlasů. Vnímám i trávu, která se mi otírá o nohy, jako kdyby byla starý známý, který moc dobře ví, co mě trápí a chlácholivě mě uklidňuje – dodává mi odvahu.

Ze spánků mi vytrysknou barevné nitky energie, které na noční obloze odrážejí mé pocity. Zas a znova se proplétají v různých obrazcích. Okolní vzduch z ničeho nic procitne, jako kdyby spal stovky let, aniž by ho kdo rušil. Příroda čeká na další dávku energie, kterou pomocí svých pocitů vyprodukuji. Jsem schopna je ovládat podle toho, co cítím. Jejich oblé tvary, pronikavé barvy, mohu je na místě proplétat. Krásný sen. Taky ho někam zaznamenám. Jednou… až bude ta správná nálada.

 


7 názorů

Gorik
24. 01. 2009
Dát tip
Tak jsem to malaičko poupravila, tak to snad už bude lepší:)

Gorik
27. 12. 2008
Dát tip
Děkuji za opravu:) Jednou mě ty čárky asi zabijou:) A co se týče klišovitých konců, zkusím se polepšit:-P

Gorik
27. 12. 2008
Dát tip
No já se taky nepokoušela o něco souvislejšího:) pravda, že už jednu povídku o energii mám, ale tohle je přesně to, čeho jsem chtěla dosáhnout:) Jakýsi výřez:) Nic souvislého, jenom útržek:) A navíc mám za to, že tyhlety úryvky na každého působí úplně jinak, což byl taky účel:) Děkuji za kritiku, klidně přihoďte další:) A pokračování?:) To se ještě uvidí, jestli se vůbec nějaké dá:)

Temnářka
27. 12. 2008
Dát tip
Úchvatné. To je to slovo. Chytí to člověka za srdce a pohoupe na vlnách fantazie. Ale souhlasím s lag-n.lol, že je to roztříštěné a člověk pořádně neví, co si o tom myslet. Otázkou je - vadí to?

jH
27. 12. 2008
Dát tip
no nevím, fakt rád bych napsal něco pozitivního, protože snová atmosféra, kterou jsi vytvořila mě k tomu svádí, příjde mi to vše však jaksi roztříštěné, původní impresionistický dojem je barevný a přívětivý, jenže kam pak směřuješ dál než jen k jakémusi výřezu pár minut/hodin z života a sna Neznámého ?Anděla? Ducha? Nepozemského druhu organismu? jako prolog k rozsáhlejšímu příběhu nebo dvě scénky z filmu bych to bral jinak v tom nic víc nevidím, nejsem schopen najít jiný smysl, než zprostředkování zážitkových sekvencí, což je ovšem opravdu trochu MIMO :) možná - nemělo být na konci - to be continued?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru