Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Touha po smrti krvavé

31. 12. 2008
1
8
730
Autor
Foplik

Jako ďábel vypadala, i všichni ji rádi neměli. V šatech černých chodívala, odění jiné proň neexistovalo. Ve snách svých na vraždy krvavé, na umučení lidí a zvířat myslila a sny takovéto ve skutečnost proměniti chtěla. Lidé ji Zmijí černou nazývali a nikdo ji rád neměl, ba ani matka její.

Už odmalička v mysli své měla jen smrt – ale ne ledajakou - násilnou, krvavou – ďábelskou… Ona sama se jako ďábel cítila. Mezi záliby její sbírání plžů a myšek, jež posléze usmrtila, patřilo. Jak čas šel, tak zvířata malá ji nestačila, po obětech větších zatoužila. Koťátka krásná sousedi vlastnili, radost velkou jim přinesla, ale Ona život jejich zničila – hlavy od tělíčka odřízla, ocásky krví jejich potřísnila.

Když do puberty vyrostla, po krvi spolužáka svého zatoužila. Zabít jej chtěla, noži probodat, hlavu jeho roztlouci, i plán si rozvrhla. Jednou, když matka její doma nebyla, spolužáka na návštěvu pohostinnou pozvala. Pojedli, popili a pak, ač jim ani patnáct nebylo, oblečení své svlékli a líbati se začali. Jakmile líbání málo se jim zdálo, to, co lidé starší dělávají, i oni provedli. Posléze si Ona pro nůž ostrý odskočila a hruď jeho s povzdechem blaženým probodla. V mžiku mrtev byl. Krev jeho, tenkrát poprvé, okusila… Jako upír cítila se. Když matka vrátila se, mrtvolu spatřila a dceru svou, krví posetou, hrncem těžkým udeřila a pana doktora z obce zavolala. Doktor ji na léčení do Berlína poslal.

Jakmile se vrátila, chování její změnilo se. Po krvi již netoužila, ba naopak jí se vyhýbala.

Když dospěla, muže hledati začala. Jinocha mladého, vysokého, pěkného, bohatého potkala a do něj se zamilovala, on také. Když však muž zjistil, že žena jeho dítě čeká, odejíti se rozhodl, řka: „Dítě jsem nechtěl, a proto odcházím. Už mne nikdy neuvidíš!“ „I ty lotře hamižný, máš pravdu, nikdy tě neuvidím, neboť tě zabiju! Budeš mrtev! Budeš mrtev za to, žes chtěl opustit mne a mé dítě nebohé, které se ještě nenarodilo.“ A stalo se. Ráno lidé místní manžela, rozřezaného na několik kusů, našli. Žena jeho však do hor utekla a již vrátiti se nechtěla. V horách dobře se jí dařilo. Všechny kozy, jež se zde pásly, brzy vyvražděny byly. Brzy se ženě dítě narodilo a také brzy ji lidé nalezli a dítě ji vzali. Žena vztek dostala a její oči krvavě se zbarvily. „Vraždy! Když nemám dítě ani manžela, musím žíti pro vraždy!“ Jak řekla, tak stalo se. Každý týden dolů do údolí scházela a dítě nějaké probodla a krví jeho pak sebe potřísnila.

Lid mezitím rozhodl, že žena zlá – Zmije zlá musí zemříti – krutě a nemilosrdně! Mužové největší se na horu její vydali a tam dřeva kusy velké nasbírali a oheň na nich rozdělali. Doprostřed ohniště kůl silný zasazen byl a tam právě Zmiji zlou uvázali. Když pevně k dřevu uvázána byla, kolem ní oheň vzplál. Do očí jejích strach přišel… „Lidé zlatí, pomozte mně! Já za nic nemohu. Prosím vás, lidé zlatí!“ Nikdo však nepomohl. Žena plakala, bolestí se utápěla, k Bohu křičela, avšak nikdo jí nepomohl. Upálila se – prach, jenž vhodili do Dunaje, z ní zbyl. Jen prach, nic víc. Tak život Zmije zlé skončil…


8 názorů

Foplik
01. 01. 2009
Dát tip
Tato povídka měla být chladná, kdyby vám někdo zabíjel děti, určitě byste se nechovali příliš lidsky.

Notreal
01. 01. 2009
Dát tip
ten konec !!! proboha, katastrofa. Tak pekna povidka to byla, kdybys radeji zduraznil ze tim jak ji zabili jsou sami nemene stejni vrahove jako ona .. ale takhle /// clovece :D zklamal me jen konec zbytek je aspon na maly tip. Davej do toho vice srdce ! *

Diana
31. 12. 2008
Dát tip
Archaický jazyk by nevadil, ale jsou tam chyby, které vadí hodně - například odění jiného proň neexistovalo. Nelze říci "proň", když jde o ženu. "Bolestí se utápěla" také není česky. "upálila se" už zmínil tanec, atd..

Foplik
31. 12. 2008
Dát tip
Ano, souhlasím s tancem, taky se mi to nezdá, ale už jsem to tak napsal. Jinak vtip to být neměl.

tanec
31. 12. 2008
Dát tip
Žena se neupálila, ale byla snad upálena. a jinak jestli se upálila proč ji uvázali? No nevím, pokud to je metafora, tak je zastaralá.

StvN
31. 12. 2008
Dát tip
Chudinka. Proč mám pocit, že to je jenom vtip?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru