Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bečvanské pověsti - Jak sa staříček nasral

31. 01. 2009
0
1
617
Autor
angelicek

no tak další o staříčkovi...

Staříčkovi netrvalo dluho sa smiřt s tym, že mu nikto nevěři. O chvilu už sa ani nebal chodiť kol splavu, ale doma, co měl za peklo, to sa jen tak nevidi!
Stařenka byla nasrana, že pustil do vody pytel s pilinami, keré im zrovna teďkaj mohly byť užitečne, bo začalo mrznuť a muselo sa začať topit. Keď stařiček přišel v noci dom, překvapila ho stařenka v kuchyni. Měla ruky v bok a člověk by sa ji ai bál. Stařiček už měl připite, tož sa tak nebal a to byla chyba! Stařenka když uviděla, že zas piliny nedones začala do ňho pchať vařechu a nadavať, co jí plíca stačily.
Stařiček rázem vystřizlivěl a začal sa braniť. Tož tam na sebja naraz štěkali jak dva psi dokať sa stařiček nenasral. Byl cely rudy a děcka z poza pece ani nedutaly, jak sa ho začaly bať. Naraz sa stařiček otočil a šel preč. Stařenka sa ochvilu vzpamatovala a hned na mojeho stareho tatu, že ma jiť za nim, ať neblbne a vrati sa, veď by tam kdesik umrznul.
Můj stary tata sa obleknul raz dva a išel. Volal, ale stařička nikde nebylo, nešel do stodoly ani k susedom. Stařenka sa začala bať a celu noc čekala, esi sa nahodu nevrati. Jak už to maju ženske tu u nas ve zvyku hneď si vymyšlala to nejhorši, co by sa mu mohlo stať a celu noc progebila. Čekala a gebila ai cely druhy deň. Už sa začalo stmívať a staříčka furt nikde, tož stařenka zas vyhnala mojiho stareho tatu, aby sa šel optať na pilu. Na pile sa mu vysmíli a poslali ho Ke Koňovi, že stařiček hraje mariaša s chlapama. Ale můj stary tata sa na to vykašlal, kym zjistil, že je stařiček v hospodě, měl istotu, že sa mu nic nestane ani mu ničeho nebude chyběť.
A od tej doby už stařenka na stařička nikdá nenadavala, nechcela aby zas šel do hospody, bo tehdá tam prohrál a propil našho jedineho koňa.

1 názor

fárum
04. 02. 2009
Dát tip
celkem vtipné takové lehké

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru