Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nový svět

11. 03. 2009
0
9
477
Autor
s.kiwi

Neprocházel se, prostě jen tak šel… nevěděl kam. Na rohu ulice zahnul doleva. Špatná volba… Nepřemýšlel nad tím… Byla půlka zimy. Na hlavě měl čepici a k tomu triko s krátkým rukávem. Nevadí… Moc času mu už stejně nezbývalo.

Zazvonil zvonek. Šla otevřít. Na svého teď už bývalého přítele, kterého tu měla sotva před hodinou, ani nepomyslela. Cizinec se na ni usmál. Vtáhla ho dovnitř. Políbil ji na přivítanou.

Šel pomalu podél zamrzlé řeky. Kolemjdoucí procházeli kolem zabalení v kabátech. Přišlo mu to směšné. Přešel přes most na druhou stranu řeky. Proč? Přišlo mu to fajn.

Rozepnul jí košili, sjela jí přes ramena na zem. Začala ho líbat na krku. Něžně ji položil na postel. Pohladil ji přes krk po tváři. Slastně přivřela oči. Pomalu do ní vnikl.

Na křižovatce se zastavil. Poslední volba. Odbočil vpravo. Zbývalo jen pár posledních vteřin. Zastavil se a otočil. Prohlédl si hvězdy a rušnou noční ulici. Otočil se zpět. Oči mu oslepily reflektory automobilu. Ucítil bolest, uslyšel skřípění brzd. Řidič s mobilem vyběhl z auta. Zbytečně.

Vyvrcholila. Bez ochrany… Pod jejími okny projel ambulanční vůz se sirénami. Spokojeně se schoulila v náručí neznámého a usnula.


9 názorů

Finni
25. 06. 2009
Dát tip
Z poloviny temně zoufalé s trpkou příchutí smrti na konci, z druhé poloviny hřejivé se slastnou příchutí početí na konci (aspon tak si vykladám to bez te ochrany :-D )... mě se teda libí ty kontrasty, to že jedno zapříčinilo druhé a taky koloběh života a smrti... něco umírá něco vzniká. Jenom třeba chlapa bych dal kurzívou.

s.kiwi
14. 03. 2009
Dát tip
Rozlišit scény? No ono je to poměrně krátké a po přečtení třech odstavců snadno pochopíš, že se střídá realita ženy a realita muže, ne? :) Muž, žena, muž,... a tak pořád dokola. :) Duch by byl snad i dobrý nápad, ale nenapadlo mě to, promiň :D Jinak teď pro změnu jsem zmatená já, co jsi mínil tím levo-pravo? :)

s.kiwi
11. 03. 2009
Dát tip
Armin Tamzarrian: Až tak hrozné? Athena5: Děkuju :)

pane na nebi :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru