Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

The best class 8.C 3 kapitola

22. 03. 2009
0
1
417
Autor
katasek

3. Kapitola

-:: Vánoční Praha  ::-

 

 

Jako skoro každý rok na druhém stupni jezdíme na Vánoce do Prahy. Podívat se na vánoční stromeček a samozřejmě na nákupy. Tenhle výlet je můj druhy nejoblíbenější. Seděli jsme ve vlaku v kupé sami, jen si pak k nám přisedli dvě holky , které zachvěli zase vystupovali. Sedli si k nám kluci a  my s Terkou jsme si museli sednou do vedlejšího kupé. Byla tam taková praštěná rodinka. Měli dvě děti, které furt bili a napomínali. Ta nejstarší mohlo jí  být asi 5 let, tak ta Terce zašpinila bundu másle ta matka jí tam zbila no bylo to prdel ale v duchu jsme si říkala ať tam jsme. Tentokrát jsme to měli spojené s muzeem čokolády. Než jsme tam dorazili jeli jsme metrem. Byla to prdel. Učitelky se báli abychom se neztratili. Do razili jsme k muzeum asi okolo poledne. Koukali jsme se tam do výlohy a sbíhali se nám sliny. Tolik dobrot. Nejvíce  nás zaujala velká čokoládová opice. Rozdělili jsme se na dvě skupiny. Jedna skupina vyrazila směr ochutnávka čokolády. a  my tam jak blbci koukali do té výlohy. Já se moc ale nenudila, protože sem s sebou měla foťák tak jsem dokumentovala vše co bylo zajímavé. Pak mi ho Čipig sebral a prohlížel si fotky a fotili se navzájem. Když mi vrátili foťák tak jsme se vypravili do okolních ulic prozkoumat kde co je. Došli jsme do slepé ulici tak jsme se museli vrátit. Pak jsme se najedli a čekali a čekali. Pak nás tam už konečně pustili. Na začátku jsme dostali ochutnávku nějaké čokolády podle mě asi hořké. Šli jsme dál přes most, který tam měli hezky udělaný. Pod tím mostem tekla doopravdy voda. Průvodce byl fain. Byla s ním prdel. Ve vytríně byl králík a on si z nás dělal srandu, že musí jet každý den po dálnici a každý den srazit jednoho králíka aby ho mohli takhle vystavovat Došli jsme do místnost kde byla televize a pultík. Nejdříve jsme se koukali na tu televizi. Říkali tam něco o čokoládě. Pak jsme se otočili směrem k vytríně a koukali jsme jak tam připravuje čokoládu. Bylo to dlouhá a skoro všichni jsme se nudili. Tak jsme s Lukášem začali strkat do Terky. Ona se furt otáčela my jsme z toho byli oba mrtví smíchy pak došlo na další ochutnávku. Ten průvodce si z nás zase dělala srandu ať mu tu lopatku vrátíme. Asi za hodinu jsme pak šli ven měli jsme volno a tak jsme na trhách kupovali dárky. Já sem mamce koupila  Plecháček, který byl hezky ozdobený. Holky si pak vzpomněli, že chtěli koupit čokoládu. Tak jsme se vraceli, ale zabloudili jsme. Nevěděli jsme kam teď. Ale naše statečná Ája našla cestu. Holky si koupili čokoládu my s Terkou jsme ochutnali bonbóny, Vraceli jsme se na Staroměstské náměstí, když Orloj odbíjel asi jednu hodinu. Pak jsme se šli na Václavské Náměští. Tam jsme koupila taťkovi takovou skládačku ze dřeva. Hledali jsme takový krámek, který se jmenoval  bankrot. Minule když jsme tam byli tam měli věci jen za 5,- nebo asi jen do 100,-. Nenašli jsme ho a tak jsme šli nahoru ke koni. tam vedle do Mekáče  na Shakera a na Cheesburger. U koně jsme měli popcorn.

Návrat do vlaku na, který jsme se všichni těšili. Sedli jsme si s Káťou, Ájou, Papy, Vanou. Zpívali jsme tam pak mi zase sebrali kluci foťák. Ale musím říct že nafotili pěkné fotky. Pak si k nám sedl Fíček a dělali s holkami kraviny a my je s Papy fotili. Už jsme byli skoro u Chocně, ale najednou jako kdyby v kupé došel vzduch začalo se nám dělat blbě a strašně jsme kašlali. Pak jsme vyběhli na chodbu kde  nás učitelka sprdla ať nehrajeme, že oni nic necejtili. No hrůza. Pak jsme dojeli do Chocně a to je naší výpravy do prahy konec.

 


1 názor

papouch
22. 03. 2009
Dát tip
katastrofa úroveň tak na třetí-čtvrtou třídu, ne na osmou děs

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru