Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozhovor s alter egem

24. 03. 2009
1
1
282
Autor
Kral.Ovoce

Chlapec s nemocnou myslí

A:Dobrý den, mladý pane.
B:Dobrý den.Můžete mi prosím vás říct, jak jste se sem dostal?
A:To nevím, lidská mysli je dost složitá.
B:A co já teď s vámi?Přece tu nemůžete zůstat!
A:Byl jsem tu vždy, ve formě potlačených pocitů.
B:Takže jsem váš vytvořil já?!
A:Ano i ne.Celé lidstvo se naučilo potlačovat pocity, které si stejně najdou cestu ven, bohužel ve vašem případě došlo k rozdvojení osobnosti.
B:A můžu vás odsud nějak dostat?
A:Ano, můžete popřít všechny morální zásady, například zabíjením.Běžte a zabíte!
B:Pokud mi to pomůže....
Mladík uvěřil výplodům své choré mysli.Začal zabíjet a krást.Protože byl přesvědčen, že dělá dobrou věc, jeho zabíjení a kradení mělo určitou eleganci a tajemnou krásu.
Jednou ho však policie chytla.S jistotu na tváři mladík namířil pistoli na jednoho z mnoha policistů a střelil ho do srdce.Další výstřel byl ze strany policistů a prostřelil chlapcovi plíce.Pomalu umíral, a sledoval pohledy zvědavců, kteří kolem něho udělali kroužek.
A:Tak teď vás tedy opustím.Myslím, že jste si vedl skvěle.


1 názor

DaNdÝ
25. 03. 2009
Dát tip
Tohle je zajímavé, věru ano. Takhle věc minimalistické, přesto mě vede k jistýmu zamyšlení i zájmu, je tam hned několik originálních postupů, uvedeno dialogem, rychle proběhne děj a už tu máme závěr. Jakoby mám s tím problém s tím dějem bez detailů, který je jenom povyprávěný, už i takový jakooby filosofický, páč si myslím, že dyž je někdo zabit, nemá se to jen tak říct, že někoho zabil, páč přec jenom smrt je něco tak nevšedního a úctyhodnýho řekknu, že dyž jí člověk chce psát, nemůže o ní jen říct něco, ale procítit jí. N druhou stranu to by narušilo ten minimalistickej koncept. Pak žejo to nutně vedě k jistýmu zjednodušení, takhle snadno pojmout lidskou psychiku i dyž je přímo řečíno že je to věc složitá, ale tady je zjednodušená do pouhéhorozdvojení. A pak ty repliíky - e ho může dostat pryč jen tím, že bude zabíjet, logicky mi to nesedí, páč ho žejo stejně pryč nedostal, vždyť na konci znovu mluví ego. tam by snad se hodil jiný důvod, snad že mu ego řekne prostě že vraždit se má. Ale ten samotnej závěr je docela vtipnej. takhle zájem to vzbudilo ale dybych dával tip tak spší kvůli tomu, že tahle originalita je k tvýmu věku celkem úctyhodná a že je to první dílko. takže dám příslib že místo tipu se celkem se zájmem přečtu nějaké tvé další dílko.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru