Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Třídní sraz po dvaceti letech

31. 03. 2009
4
7
501
Když jsem ze sebe pomocí televizní obrazovky odčerpal poslední zbytky energie, šel jsem si lehnout. Byla skoro půlnoc. Cestou do postele jsem musel překročit několik hald špinavého prádla, a tak jsem si předsevzal, že zítra už určitě uklidím, co kdyby třeba přišla nějaká návštěva. Zkrátka standartní pozdní večer. Nemohl jsem usnout, bylo mi tak nějak horko.Slyšel jsem nějaké zvuky -jakoby škrábání. Nebylo mi to moc podezřelé, myslelo jsem, že je to něco u sousedů. Když v tom, z ničeho nic prasklo sklo v balkonových dveřích, a dovnitř vešly dvě postavy v černém. Evidentně zloději. Hned otevřeli první šuplík v kredenci, kam jsem si schovával složenky, a všechny je vysypali na zem. Předstíral jsem spánek, ale tajně je pozoroval a rozmýšlel, co dělat. Jsou dva, a chrastí nějakým železem. Já mám po ruce budík, mobil, a zastřihovadlo na nehty. Na bitku si moc nevěřím, když jsem chodil na karate, tak trenér při mojí první katě ostatním cvičencům řekl : " Můžete se potichu smát". Najednou se ozvala obrovská rána. " Jau!Doprdele! Kam sme to vlezli? Neni tu co ukrást, jenom všude bordel jak v prdeli, ty pičo". ozvalo se zpod piána. " Neřvi tady, debile", řekl druhý hlas. Oba hlasy mi byly nějak povědomé. Rozhodl jsem se jednat. Rychle jsem na posteli vstal a vykřikl: " Přesně tak, vy zmrdi, tady nic není, táhněte odsuď!" A současně jsem rozsvítil lampičku. Klepal jsem se jak osika. Oba se lekli a zůstali stát na místě. Když jsem si je prohlížel, poznal jsem svoje spolužáky Frantu a Standu. Oni mě samozřejmě poznali taky. První se vzpamatoval Franta " Ty vole, to je Láďa! No Láďo, ty vole, co tady děláš?" "Já tady bydlím". " Tý pičo, no tak to je úlet, hahaha", vylepšoval situaci Standa. " Tak nic no, tak teda smotnem brko a pudem. To sme se dlouho neviděli, co, dvacet let už to asi bude. Jak žiješ?" , pokračoval potom v konverzaci. Nevěděl jsem, jak reagovat. Octli jsme se v kuchyni u lahváčů a zapáleného jointa. " Tý vole, ty tady máš teda solidní bordel. To by chtělo nějakou buchtu, co ? Máš ňákou? Nemáš, co? To je hnedko vidět! Dyť já se u toho piána málem zabil!" , rozhořčoval se Standa. " Tak mu ňákou dohodíme, ne, když jsme se tak pěkně potkali, ať na tom neni škodnej, hehe".V podobném duchu se hovor nesl asi dvě hodiny. Potom se oba návštěvníci zvedli a chystali se už odejít, abych se stihl vyspat a mohl jít ráno svěží do práce. " A za tu díru v balkonovejch dveřích soráč,Láďo, já ti sem pošlu šváru, ten to zasklí", řekl mi Franta na rozloučenou. Ráno jsem zjistil, že mi chybí foťák

7 názorů

Algaranna
12. 05. 2009
Dát tip
:-} no tohle by nepobavilo leda suchara:-}

neroušek
01. 04. 2009
Dát tip
Patrně vlastní příhoda,dobrý,jo,formální nedokonalosti převyšuje ten příběh.***********

Oldjerry
31. 03. 2009
Dát tip
Odstavce se dělají Enterem, máš tady i zarovnání, šest druhů písma a pět velikostí. Tak si posluž... A - proboha : jsou tu i barvičky, ale to je je pro holky a hračičky zženštilý - ty raději nepoužívej. Já to zkraje zkusil a pak jsem si připadal jak homér.

Oldjerry
31. 03. 2009
Dát tip
řádek má sice pravdu - formálně to trochu ujíždí, ale ten konec všecko zachraňuje. Řval jsem smíchy, až se po mně žena pochybovačně ohlédla od televize. Čili : dokonalý to není, ale já myslím, žes to nepsal jako laureátskou práci, nýbrž proto, že ten ukradenej foťák z toho dělá dokonalou srandu - tu já hodnotím výš, než formální nedostatek.

řádek
31. 03. 2009
Dát tip
Chybí tomu styl, chtělo to na tom trochu máknout, dotáhnout to, pohrát si s tim. Ale obsah, resp. nápad se mi líbí a dost mě pobavil :)

sakra, jak se dělají odstavce? Mělo jich bejt asi pět. Jsem tady novej...dík

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru