Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jirka Par.(hodnocení politika)

01. 04. 2009
0
5
1173
Autor
goldene

odfláklá seminární práce

 Téma: Analýza politika


  • Jiří Paroubek


Jiří Paroubek je jeden z nejvlivnějších politiků. Působí v česko sociálně-demokratické straně. A od roku 2006 je přecedou ČSSD.


Vzhled:


Vzhledově je Jiří Paroubek výrazný typ politika. Jeho charakteristické rysy jsou snadno rozpoznatelné a specifické. Ale neobléka nijak výrazně a originálně. Stejně jako ostatní politici a muži v jeho postavení se šatí do civilního obleku, saka a korektně barevné kravaty. Vzledově se nedá říct, že by vynikal. Vlastní přísný obličej s výraznými rysy a vyznačuje se také plnou až korpulentní postavou, která na něm prozradí spoustu věci. Není divu, že jeho podobizna bývá často formulovaná do různých karikatur například v kresleném sarkastickém komiksu v Reflexu.


Osobní projev:


Jiří Paroubek je také dobrým řečníkem. Je z pravidla možné, že má “charisma” tedy kouzlo osobnosti, které působí na druhé. Je to však názor vkusu. Jeho řečnický projev je jasný, sebevědomý, i když se při veřejném projevu před tiskem, nebo v televizi občas silně zapotí. Možná je to tím, že nedokáže svoje předvolební sliby splnit do posledního slova, nebo jednoduše nemluví pravdu. Každopádně si dokázal získat důvěrů lidí a nedávné volby do senátu to potvrzují. Jeho politická strana ČSSD si v senátních volbách vedla více, než dobře. Nejenom, že drtivě porazila ODS, ale také zabodovala téměř ve všech krajích v ČR.


Můj názor na politika:


Dle mého názoru, je Jiří Paroubek prototyp úspěšného muže. Dokáže občany přesvědčit o svých názorech, které bývají někdy až pochybné, ale v politice to není vyjímečný případ. Působí dynamicky, občas přesvědčivě a skromně. Kdybych měla shrnout svůj celkový pohled na něj, řekla bych, že by mě neoslovil. Na mě nepůsobí příliš sympaticky, ani charismaticky, ale neřekla bych, že mi jako osobnost v politice vadi, ani mi ničím nepije krev.


5 názorů

jo, je to fešák. Hlavně v Reflexu...

goldene
01. 04. 2009
Dát tip
je možné,že ho mé podvědomí obdivuje, zatímco vědomí nesnáší,ale každopádně díky za radu a pravda také je,že hodně krátká,protože jsem ji vysypala do wordu narychlo.v afektu.)

goldene
01. 04. 2009
Dát tip
tím chci říct,že je ehm...nehezký.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru