Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SVĚT ZA ZDÍ-38

26. 04. 2010
1
4
847
Autor
fungus2

Část třicátá osmá

„Skrč se!“ vykřikl Asim na Imara, k němuž se zpoza rohatého podstavce přibližoval obrovský had. Přitom namířil napnutý luk na hada a vzápětí vypálil šíp. Ten proletěl těsně nad Imarem, který se na schodech přikrčil. Hrot šípu zasáhl hada do trupu těsně pod hlavou. To už Asim opět napnul tětivu a vystřelil další šíp a rychle do luku nasadil další. I ten vzápětí vypálil a jeho ostří se zabodlo do placaté hlavy plaza. Had sebou divoce škubal, měl rozevřenou tlamu, z které mu vlál dlouhý jazyk. Tím se pokusil omotat Imara, který se však rozmachoval mečem. A ostřím čepele dvakrát zasáhnul jazyk, jenž dopadl na schodiště. Současně se na prostranství mezi skalisky objevili další obří hadi, po kterých okamžitě začali střílet šípy bojovníci.

„Miřte jim na hlavy a do tlam!“ vykřikl Asim, jenž v rychlém sledu vystřelil dva šípy na jednoho hada, co se vztyčil vedle schodiště. Plaza zasáhlo i několik dalších šípů, načež z něho počala stříkat krev. A divoce krouticí se had se za syčení zhroutil. Mezitím smrtelně zranění plaz dopadl svým tělem na kamenný podstavec a po schodech začaly téci krvavé proudy.

„Asime! Jak mám dát tu truhlu do toho podstavce?!“ vyhrkl tázavě Imar, když doběhl na konec schodiště.

„Nějak jí tam dej!“ vykřikl Asim , který zrovna mířil šíp v napnutém luku na hlavu hada. Tu se mu podařilo zasáhnout, přičemž se zadíval na Imara. Ten stál u bezvládného těla plaza a mečem do něho sekal.

„Jdu ti pomoct!“ vyhrkl Asim a zatnul zuby. Poté se rozeběhl po schodech a ohlédl se na prostranství, na němž stáli vojáci, kteří stále stříleli po obřích hadech.

„Střílejte na hady, co budou u schodiště!“ křikl na ně a přitom postřehl hada s rozevřenou tlamou, z níž vylétl jeho směrem jazyk. Stačil na něho vypálit šíp a záhy byl jazykem omotán. Vzápětí však k němu přiskočil Imar, obouručně se rozmáchl mečem a jazyk přesekl. Rozstříknutá krev je oba okamžitě zasáhla, načež se i Asim dostal ke kamennému podstavci.

„To by trvalo dlouho, než bychom to tělo přesekli! Zkusíme ho nadzvednout a vodvalit!“ vyhrkl Asim a oba tělo plaza uchopili ze spodu. A v následujících okamžicích se jim podařilo hada nadzvednout. Přitom se u nich objevil had, kolem něhož těsně prolétly tři šípy. Poté k němu slétl dravec Oro a zasekl mu své drápy do hlavy.

„Ještě kousek!“ pronesl Asim, jehož už opouštěly síly. Vzápětí se jim podařilo tělo dostat z podstavce, zatímco Oro opakovaně zatínal drápy do hlavy a očí hada. Z ní mu sršela krev a plaz se za okamžik skácel k zemi.

„Dej tam tu truhlu!“ vykřikl Asim, který klesl na kolena a Imar tak učinil.

„To jsem zvědav, co se teď stane,“ mínil Imar.

„To já taky. Ale zatím se nic neděje,“ řekl vyčerpaný Asim, přičemž hleděl na truhlu. Vzápětí se nad nimi rozkřičel dravec Oro a oblohou zaduněl ohlušující hrom.

KONEC TŘICÁTÉ OSMÉ ČÁSTI


4 názory

fungus2
27. 04. 2010
Dát tip
Děkuji!

G.J.SEGE
27. 04. 2010
Dát tip
Pěkný...

fungus2
26. 04. 2010
Dát tip
Děkuji

Taubla
26. 04. 2010
Dát tip
dobrodružné počtení :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru