Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Kamil Sikora

06. 04. 2009
0
0
922
Autor
slovoma

Vítěz březnového kola soutěže "Slovo má"

Určeno začínajícím spisovatelům

Jak se z člověka stane spisovatel? To je jednoduché, musí mít k literatuře vztah! Já sám jsem se naučil číst již ve třech letech a psát ještě o rok dřív. Pravidelně jsem v předškolním věku konzumoval Nietzscheho a Junga, přičemž jsem jejich díla při rozličných diskuzích v mateřské školce zhusta kritizoval. V první třídě jsem sepsal slohovou práci na téma „Destabilizace makroekonomiky z pohledu fiskálních ukazatelů“, čímž jsem způsobil učitelce mozkovou mrtvici, což byl ten hlavní impuls věnovat se literatuře naplno.
Nejprve bylo nutno vybrousit si sloh. Mezi druhou a třetí třídou jsem přečetl a opravil všechny díla Schopenhauera a Kanta, za což jsem dostal literární cenu časopisu Sluníčko, jehož jsem byl stálým dopisovatelem. Ve čtvrté třídě jsem již byl hotový spisovatel. Můj román „Chvění osudu“ by jistě způsobil celosvětový poprask, bohužel jsem ho ztratil při převlékání v družině. V páté třídě jsem dokončil svou první filozofickou sbírku „Bilancování plodného života“, která momentálně z důvodu nabitého edičního plánu mého dvorního nakladatele již pětadvacátým rokem čeká na vydání, a tímto počinem jsem svou literární kariéru zahájil.
Od té doby každým rokem chrlím desítky různých povídek, básní, žádostí o prominutí penále a jiných literárních perel. Mým osudem je zkrátka literatura a jestli nepolevím, jistě budu po smrti slavný. Abych se vám přiznal, už se na to dost těším. I vám, moji milí začínající přátelé, přeji do vlastní autorské tvorby mnoho úspěchů a na shledanou v učebnicích dějepisu, kde se jistě jednou potkáme.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru