Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

láska

29. 08. 2001
7
1
456
Autor
šklíba

někdy v noci...

Tiše trpíc pozorovala jeho rozzářený pohled. Tiše jako myška znovu a znovu doufala a znovu se zklamala. Ani hvězdy dnes nebyly na nebi vidět, jako kdyby naděje už nebyla tichým zářivým místem v duši. Cítila se nešťastná, nepochopená. Světlo se odrazilo v kaluži dešťové vody. Naděje! Ale však pouliční lampy náhle zhasly. Tma. Pak ji došlo, že je to jen další výpadek proudu. Pokolikáté už dnes? Uslyšela proud nadávek. Zvedla oči a hledala jakýkoli náznak života. Ale nic se už nehýbalo. Pokračovala v chůzi. Jeho zářivý pohled ji pálil i hřál. Jeho štěstí. Je přednější než její? Ne, cítila více bolesti než kdy jindy. Ucítila slzy na svých lících. Šla po tmě ulicí, sotva si vidíc na nohy. Měl někdy v očích ten třpyt, když se na ní díval? Nemohla si vzpomenout. Usmíval se někdy tak zářivě, když s ní chodil ven? Otočila se a vracela se zpět. Nemohu, nechci! Však její nohy kráčely dál. V tichosti. NE! Ale šla. K jejich domovu. Budeme znovu šťastní, budeme! I kdybych ho měla donutit. Něco vevnitř v ní volalo: Ne, už nebudete! Ty jsi to svým činem zničila. Tu zahlédla zdi zahrady. Usmála se. Jsem tu, miláčku! Vešla do zahrady, kde místo květin rostly ze země náhrobky. Zastavila se nad společným hrobem Anny a Petra Krásných. “Ty mi ho nevezmeš! Ne a ne!”

Zala hrabat.

 

A jeho duše sténala.


1 názor

WiruZ
28. 01. 2003
Dát tip
ten konec....silná rozsekávka***** výborná věc....

Eowyn
17. 09. 2001
Dát tip
to bych do Tebe skoro ani nerekla :-)) i kdyz... mam hrozne rada prechodniky, ale nejsem si jista nad jejich spravnosti... neni nahodou Sla po tme ulici, sotva si vidice na nohy? vazne nevim, to je mozna mnozny a chytra kniha je moc daleko :-)))

Lori
17. 09. 2001
Dát tip
s těmi přechodníky máš pravdu... jsou špatně.. někdy to opravím.. jinak díky .)

Deltex
01. 09. 2001
Dát tip
!*!

Monie_Kim
31. 08. 2001
Dát tip
1*

Jákob
29. 08. 2001
Dát tip
T(*)P

RadeX
29. 08. 2001
Dát tip
Tak tohle je fakt silný... TIP!

Danny
29. 08. 2001
Dát tip
T I P

krásnej mord:-)) I*I

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru