Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naivní úvaha o lásce

24. 04. 2009
0
1
812
Autor
goldene

Abstraktní vlastnost - Láska


Říká se, že bez lásky se nedá žít. Možná se mýlím, ale bývá takový život plnohodnotný? Úplný, štastný nebo naplněný? Kdo tvrdí, že ano, buď za prvé, nikdy nezažil skutečnou lásku, teprve na ní čeká nebo druhá možnost, jednou se spálil. Negativní pohled na tuto abstraktní vlastnost, může mít zapříčinění zklamaní, zrada či ponížení.


Pár takových lidí, kteří přestali věřit, že dokáží stále prožívat tento pocit znám. Nikdy je moc kruté slovo a plném významu platí málokdy. Člověk skutečně neví, co mu život přichystá. V životě se stávají mnoho nečekaných a překvapivých událostí. Skutečnost je taková, že láska a nenávist mezi sebou tvoří velmi tenkou hranici. Oba tyto vlastnosti jsou podobné svou sílou a protichůdností. Může se stát, že člověka, kterého jste považovali za nejbáječnějšího a nejzábavnějšího na světě, jednoho dne shledáte jako protivného patrona a jeho smysl pro humor už nemůžete ani vystát. Vlastně celou jeho osobnost už nemůžete vystát. Tvrzení, že láska je slepá se nedá označit za prázdná slova. Pokud přes všechny negativní překážky života dokážete své blízké brát takové jací jsou, jedná se o skutečné city. Láska je vyjímečný cit, který odpradávna inspiroval různé umělce, hudebníky, skladatele, malíře, zaměstnával spisovatele a citivé básníky se zlomeným srdcem, kteří ji ve svých textech buď zatracují nebo naopak opěvují.

 

Lidé si často neuvědomují, že existuje několik forem lásky jako je přátelká láska, mateřská, materiální, láska k práci, ke svým zálibám, láska ke kráse nebo také láska k neživému předmětu. Láska si nevybírá a přichází do života sama a nečekaně jako blesk z čistého nebe.


1 názor

nejlepší je láska k sobě. ta nezklame...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru