Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora JanDeprivaceTuha

05. 05. 2009
2
8
731
Autor
slovoma

Soutěžní dílo, které se neumístilo na prvních 4 místech.

Dovolte, abych vás přivítal, jakožto jeden z mnohých autorů na Písmáku. Oslovuji vás, příchozí autory, ale především však vítám výživné čtenáře, neboť právě vy jste potravou našich eg, vy, naši sladcí, přicházíte a jste zde především pro nás, velké spisovatele. Vězte, že my autoři jsme podobni italským fotbalistům na plastice Davida Černého, na známé plastice tohoto času oběšené v Bruselu. My obnažení pisálci stejně, tak jako fotbalisté, si uděláme dobře, když ždímeme na veřejnosti svoje pera a přitom očekáváme bouřlivý potlesk hojného publika. Podobnost ovšem nekončí na pouhém mrzkém sebeukájení, a mohu jmenovat další paralely. Například každý kopálista má jinou nohu a i rozdílný projev svého výronu, jako například je tah na bránu nebo klička, stejně tak rozdílné formy slastné seberealizace provádějí i zdejší autoři. Nenajdete na celém serveru dva autory se stejným perem v pohotovosti. Jeden poeta má náčiní nalité krví až k prasknutí, druhý vlastní potřebu dlouhou a břitkou, že vás lechtá svým hrotem až na bránici. Další se snaží čtenáři vlézt do prdele, jiný pak každému zaskočí v hrdle a třetí chce ostatní potřísnit. Lišíme se i délkou projevu. Některý autor je něžný, nikam nespěchá a vývoj zasouvá postupně a na každý průnik do hloubky čtenáře předem připraví, kdežto jiný na to vlítne a než se stačí kdokoli vzpamatovat, už je hotov. Jsou mezi námi ovšem borci, kteří se do vás dostanou, až hlasitě zavzdycháte, ale najdou se i tací, po kterých si ani neuvědomíte, že nějaký atak proběhl. Na závěr poprosím vás, čtenáře, abyste byli na naše pera jemní, shovívaví a především je nehaněli, abychom neztratili odvahu je zas a znovu použít, neboť jsme si pokaždé tolik nejisti, zda bude stát - výsledek za vypocenou námahu. Děkuji za všechny autory. JanDeprivaceTuha.
(To jsem se ale příjemně… )


8 názorů

raja
30. 06. 2009
Dát tip
ach tak:))) no jo, co by byl písmák na entropě, k čemu by byl připodobněn...zkus napsat otázky a hoď to diskuzí, to může být zajimavý!:)

raja
30. 06. 2009
Dát tip
tamější politická situace mi jaksi uniká, proto i některé souvislosti, zdá se:)

Oldjerry
30. 06. 2009
Dát tip
Tento úvodník si na nic nehraje. Podepsal bych každé slovo.

raja
26. 06. 2009
Dát tip
jehé, to je prdel:)

Oldjerry
06. 05. 2009
Dát tip
...vykecal. Ale : je to Písmácké téma a s mírným despektem předestírá analýzu veršotvorebnosti s vysokým procentem takřkapravdivosti. Bych stručně : zůstává na domácím hřišti, správný fotbalista...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru