Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Víra

06. 05. 2009
1
3
627
Autor
diamondka

Ztratit můžete spoustu věcí. Ale dokud člověk neztratí to nejdůležitější, neví, o co přišel. Nejhorší, co můžete ztratit, je víra. V co? To má každý jiné. Ale je jedna nejdůležitější - víra v život..

Připadám si jako malé dítě. Stále se pídím po tom - proč? Jednou, ještě  na střední, jsem před vyučováním šla na trh naproti vlakovému nádraží. Mj. tam byl muž, co prodával knihy. Jedna z nich byla s tisíci odpovědí na otázky ohledně víry v Boha. Bylo to již v době, kdy jsem víru ztratila. Říkala jsem si, že mi ji ta kniha pomůže vrátit. Žel neměla jsem peníze. Už nikdy jsem na ni nenarazila a nevím. Nevím proč. Říkala jsem si, že asi osud. Není to o odpovědích, ale víře. Nenašla jsem cestu zpět k Bohu. Má dcera není pokřtěná a nebude. Pokud nebude sama chtít. Věřila jsem pak v život a svou novou rodinu. Nevyšlo to. Věřím už jen v naději. Ne pro sebe. Bolí to - NEVĚŘIT...

3 názory

diamondka
24. 09. 2009
Dát tip
Tak je to asi dva dny, kdy jsem doma našla stejný leták, se stejnými otázkami a přečetla ho dál, či znova. Musím se ti omluvit, milý Lyricu, měl si pravdu. Píše se tam o Bibli. Ach, jak já doufala v jiné vysvětlení.. Jen jestli existence a víra v Boha něčemu pomůže. Po mých dlouhých hovorech a děkovačkách za každý uplynulý den, co nevyslyšel jen jednu mou žádost, jsem prostě přestala věřit. Tak v co věřit, aby se život zlepšil, mimo sebe sama?

diamondka
15. 05. 2009
Dát tip
Bible to nebyla. Třeba se o tom ještě někdy přesvědčím, že existuje. Věří se mi snadněji v Ježíše Krista, protože jsou důkazy. Mám radši věci podložené, řádně odůvodněné.. :-) Díky ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru