Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kterak malý člověk stavěl velkou ohradu

10. 05. 2009
5
11
864
Autor
olaf.vii

na téma: 50 slov

Byl muž a měl stotřiapadesát let. Ve dvaceti usoudil, že oplotí svůj pozemek. Dnes dostavil poslední část. Když se však rozhlédl, uviděl, že odolal jen plot vztyčený před nedávnem, uviděl, že zbytek zpuchřel, uviděl, že přišli lidé a postavili si města, vysadili stromy a zavedli cesty. Když to uviděl, umřel.

11 názorů

olaf.vii
15. 05. 2009
Dát tip
S koncem mám prblém, ale to, že obestaví sám sebe a nemůže ven, to už je podobně profláklý jako s tou smrtí.

Sharinkab
14. 05. 2009
Dát tip
Pěkná pohádka, ale musím poznamenat, že Rabbův konec se mi líbí o něco více.

olaf.vii
14. 05. 2009
Dát tip
Červená karkulka byla už před bratry Grimmovými, ale to byly všechny pohádky, oni je jen sebrali a některým dali nový háv.

Kiloboss
12. 05. 2009
Dát tip
No podle mě je smrt v pohádkách celkem běžná záležitost...respektive spousta našich i zahraničních pohádek je vlastně dost morbidní a když bych si představil, jak by asi vypadala Červená karkulka v podání režisérů, kteří dělali např. Hostel ( tenhle film je kravina, ale beztak sem neodolal... ), tak no...radši si udělejte svůj obrázek sami...každopádně ta pohádka není kdoví jak drastická, ale do pohádek od Grimmů má daleko...( nevím odkud pochází červená k. tedy je možné, že pochází také od Grimmů )

olaf.vii
11. 05. 2009
Dát tip
Tobě asi nečetli pohádky bratří Grimmů, že:_) S koncem souhlasim, ale nenapadá mi jiný, který by se tam vešel a přijímám návrhy. ..jinak, kdo tady píše, že je to pohádka pro caparty?

Rabb
11. 05. 2009
Dát tip
trošku tragická pohádka, ne? a 153? Nešlo by to napsat do lidskýho rozmezí věku? jinak jako na padesát slov (nepočítal jsem) se více čekat nedalo.. ..konec je takový jako, nevím.. prostě umřel, když to viděl.. mne napadl konec, že jak stavěl, stavěl a stavěl, nevšiml si, že obestavěl sám sebe a zůstal v ohradě jako v pasti. tak.. ..jinak, kdybych to měl číst nějakýmu malímu dítěti, tak to asi moc neuspěje.. (smrt, "a plóóč umžel, štlýcu?")

raja
10. 05. 2009
Dát tip
Však já si ho od jednoho muže vypůjčila,nic se neděje:)

olaf.vii
10. 05. 2009
Dát tip
Tak tak, pohádka todle bude muset vydržet páč se mi tam moc jinejch věcí nevejde:_) A omlouvám se, že jsem tě tituloval na muže, ale můj matikář se menoval Raja, tak se mi to slynuluo.

raja
10. 05. 2009
Dát tip
co kde šustí nevím, ale právě že téma se mi líbí. I rajovi, snad:D (I když konec je krapet banální ale u pohádky se to snese;o)

olaf.vii
10. 05. 2009
Dát tip
Rajovi: Moc děkuju. Šustí v tom sice papír, ale v tématu jakbysmet, takže to, doufám, tolik vadit nebude:_)

raja
10. 05. 2009
Dát tip
Do padesáti slov, moc dobrý*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru