Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slzy mandlí

11. 05. 2009
0
7
837
Autor
Jonish

Název mě napadl při fotbale, muhaha.

Prošla kolem něj,
ohléd se a zkameněl.

Prošla kolem něj,
a čas tiše šel.

Prošla kolem něj,
zápach hořkých mandlí čpěl.

Odvrátila se od něj,
střepy v něm zešílel.

Prošla kolem něj,
on v hrobě zasyčel.

Lehla opodál něj,
on za zeď odešel.

7 názorů

Jonish
10. 05. 2010
Dát tip
Už to nemám ani sílu dočíst! Ne, je to tím stresem. Následujících 24 hodin pro mě bude klíčových. Děkuji za ohlas, a pracujte, tvořte, editujte, sakra!

Jonish
11. 03. 2010
Dát tip
Tak se mi to vůbec nelíbí. Po necelém roce v tom matně vidím původní myšlenku, ale je to děsně kostrbaté. (Takže tip si sám sobě nedám.)

Jonish
18. 05. 2009
Dát tip
Škoda, že na to, aby se to zpívalo v hospodě nebo na výletě, je to příliš vážné.

Petrusha
18. 05. 2009
Dát tip
trochu mi to pripomína taký pesničkový cajdák, ktorý sa dobre spieva, pretože si vďaka tomu nekonečnému opakovaniu dokáže zapamätať každý aspoň kúsok textu ... ale inak ako báseň teda neviem ... nedotýka sa ma to veľmi

Jonish
11. 05. 2009
Dát tip
VT Marvin: Chápu, že to může být příliš moc opakování, chtěl jsem z toho stvořit kostru básně, ale akceptuji, že to nakonec nefungovalo, jak mělo. Ono s tím ležením, opravdu mi stále vyvstávalo na mysli "lehla si vedle něj", jenomže já nechtěl, aby to vyznělo, že byla pohřbena u něj, jako by byla jeho žena. Mělo to znít vzdáleně, jeho smrt pro ni měla být bezvýznamná.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru