Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O růžovém prasátku

12. 05. 2009
0
1
2604
Autor
uklízečka
 

O růžovém prasátku. Na jednom dvoře žilo stádo prasátek. Byly to pěkní uličníci. Celé dny si hrály na schovávanou nebo na honěnou. Některá prasátka byla černá ,jiná bílá nebo černobílá. Ale bylo tam i jedno prasátko a to bylo celé růžové. Tohle prasátko bylo moc smutné, protože ostatní prasátka si s nim nechtěla kvůli jeho barvě hrát. Někdy se mu dokonce posmívala a byla na něj zlá.

Jednoho dne chodilo růžové prasátko zase samo smutné po dvoře, najednou uvidělo u stodoly ležet pytel od mouky. Prasátko dostalo nápad. Vlezlo do pytle a pořádně se v něm vyválelo, když vylezlo ven bylo celé bílé. Hned se vesele rozděhlo za ostatními .Ty si jen řekla, že mají nového bílého kamaráda a hrála dál vesele na honěnou. Růžové prasátko se k nim nadšeně připojilo. Když byla zábava v nejlepším začal foukat silný vítr a odfoukl všechnu mouku, která z růžového prasátka dělala bílé. To jste, ale neviděli ten povyk co nastal. Prasátka se do růžového pustila:“Podvodníku, lháři, jdi pryč ty růžovej!“Růžové prasátko ani nemohlo vysvětlit, že to nemyslelo zle a raději rychle uteklo pryč.
Prasátko bylo zase samo a jak se tak procházelo uvidělo velkou kaluž bláta. Prasátko dostalo zase nápad. Vyválelo se v té louži až bylo celé černé. A zase běželo za ostatními. Ostatní prasátka ho vzala mezi sebe a hrála si s ním. Řekla si totiž, že je to nový černý kamarád.

Na obloze se objevily černé mraky. Spustil se studený a prudký déšť. Z růžového prasátka se smylo všechno blato. Ostatní se rozzlobili, že je takhle podfouklo a růžové prasátko odehnali.
Jenže jak pořád pršelo začala jim být pořádná zima a za chvilku zimou celá zrůžověla. Udiveně se na sebe dívala. Vzpomněla si jak byla zlá na růžové prasátko kvůli jeho barvě. Styděla se a šla se růžovému prasátku omluvit. Od toho dne už na dvoře nebylo žádné prasátko smutné.





BONUS pro děti které nechtějí usnout.
Nekonečná pohádka
Bylo jednou jedno prasátko a to sedělo pod stromem a vyprávělo pohádku. O čem???
O růžovém prasátku, jak to prasátko sedělo pod stromem a vyprávělo pohádku. O čem???
No o růžovém prasátku, jak to prasátko sedělo pod stromem a vyprávělo pohádku. O čem???
No o růžovém prasátku, jak to prasátko sedělo pod stromem a vyprávělo pohádku. O čem???
…..........


1 názor

moorgaan
12. 05. 2009
Dát tip
jenze kdyz prselo, tak na dvorku bylo blato a prasatka mela misto ruzove barvy úúúplně hnědá trička.-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru