Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Brdské děťátko

12. 05. 2009
0
2
399
Autor
dropik

Horor

Bylo to dávno. Život manželů Novákových nebyl šťastný, protože nemohli mít děti. K obrovské radosti obou manželů se přeci dítě jednoho dne povedlo. Po porodu porodní bába konstatovala že dítě neslyší nevidí a je postižené. Jediným jeho užitečným smyslem byla chuť. To se rodičům nelíbilo. Otec děťátko odnesl do nedalekého lesa v Brdech, kde ho nechal na pospas divoké zvěři.

*******************************************************

Po dvaceti letech Novákovi žili klidně, bezdětně. Když pak šel pan Novák do lesa na borůvky našel v místě kde před lety nechal dítě, vykuchaného, vyvrženého zajíce. Bez vnitřností v kaluži krve. Nevěnoval tomu pozornost a odešel. Když druhý den vyšel před dům našel zajíce se stejným osudem jako včera. Řekl o tomk manželce ale ta ho neposlouchala. Pan Novák začal být velice nervózní když mu správce lesa řekl že našli vyvrženého kance, další den rysa. Pak přišel další den: ,,Našli jsme vaší manželku vyvrženou, mrtvou." oznámil smutně. Pana Nováka zachvátila změť smutku, nervozity a strachu o vlastní život. Měl si uvědomit že neměl manželku do lesa pustit samotnou. Neměl. Teď je mrtvá.

*******************************************************

Začalo vyšetřování. Ohledání a pitva těla nepřineslo žádné zprávy. Nikdo neobjevil teorii o její smrti. Až detektiv Bláha řekl že v noci počká v lese a zjistí co se dělo. Nastal večer a detektiv se schoulil do deky. Najednou slyšel křupání větviček. Vylezl pro jistotu na posed. A znovu křup, křup. To křupání se stále přibližovalo až měl pocit ,že to křupe pod posedem. Zezdola slyšel hlasité oddechování a pak tupý úder. Jako by někdo někam zarazil nůž. Druhého dne, když policisté nemohli najít detektiva, objevil někdo stopy krve. Stopa je dovedla až k mrtvému, vyvrženému tělu králíka. Najednou jeden z policistů spatřil nůž zapíchnutý v posedu. Nožem byl připíchnut vzkaz který zněl: NEMĚL JSI MĚ TU NECHAT TATI. Bylo to napsané krví, neúhledným písmem. Po chvíli mlčení se jeden policista odvážil vylézt na posed. To co uviděl do smrti nezapomene. Seděl tam detektiv. Měl bílou kůži, bílé vlasy prostě, byl bílý. Očividně bylo vidět že zemřel strachem a hrůzou. Nakonec, potvrdila to i pitva.

2 názory

kachen
13. 05. 2009
Dát tip
Teda pointa je tak hezky děsivá, chtělo by to rozepsat, víc napínat děj...trochu postrašit, tak krátkost mě zamrzela :(.......

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru