Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Boženka

14. 05. 2009
3
9
348
Autor
Boženka

Máj

Růžička se nám v zahradě rozvinula

ach to ten máj

přiletěl , zoztáhl svá křídla

a otevřel dveře jaru dokořán.

 

Každé kvítečko voní jarem

ba i ten rozkvétlý bez

přinesl svobodu a volnost ducha

ukrojil nám kus nebes.

 

Tráva se zelená, okem pokukuje

prahne po trošce vláhy

chce se zazelenat víc než ten topol

co roste u zahrady.

 

Ptáci zpívají, nebe se raduje

človíčku, růžičko má

nečekej na rozkvetlé květy zahrady

rozviň i ty poupata svá.


9 názorů

a2a2a
19. 05. 2009
Dát tip
Milá Boženko, pokud budeš mít dostatek otrlosti, pak je tento server i pto tebe, je otevřený, a jestliže ti přináší uspokojení, pak tady patříš a nejsi ani hodně zdaleka sama, kdo nesplňuje očekávání a setkává se s kritickým odsudkem. Básnička je opravda spíše rýmovačkou, která z hlediska formy, výrazových prostředků osloví jen málokoho, je spíše náladovým popisem, ale má i svou druhou stránku, kterou ti věřím, a sice, upřímnost sdělení, radost, se kterou jsi to napsala. Jsou to vlastnosti, které se zde jen málo doceňují a zapomíná se, že každý, třebaže zatím neumělý autor, může být i vnímavým čtenářem, kterého potřebujeme a kterého bychom si měli vážit. Přeji ti jen, abys jsi se vyrovnala s kritickými poznámkami, v konečném důsledku nemusí přinést jen rozčarování, a nezapomínala, že tvá motivace k psaní i momentální neúspěch jsou cenější než podlehnutí zklamání.

lele
15. 05. 2009
Dát tip
ako pocta Boženke Nemcovej...romantizmus...Babička...nie zlé, ale pre iné storočie,asi.

Francois
14. 05. 2009
Dát tip
Ale "zoztáhl" je hezký výraz, mě ale na zahradě růže ještě nekvetou, no nic, v trávníku mám mrchu plevel a jetel od souseda kolchozníka, takže mám vztek a nezalévám, jenom Plzní večer...

moorgaan
14. 05. 2009
Dát tip
Bóže, Boženko...

Petrusha
14. 05. 2009
Dát tip
je to pekné, ale tak detsky vtáčiky spievajú, ružičky kvitnú, trávička je zelená ... slaďučkéééééééé

sim, sim, já bych ocenila, kdyby si pisatelka pro příště napsaný text ještě jednou přečetla a odstranila aspoň chyby pravopisné, děkuji

Boženko, napadlo tě někdy přemýšlet, jaký je rozdíl mezi vlastním památníčkem (případně deníčkem) a veřejně přístupným literárním serverem? Co bys ty sama na téhle své básni ocenila?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru