Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

GLOBALIZACE

14. 05. 2009
2
8
518
Autor
jamijevo

GLOBALIZACE

 

Ráno vyrážíme  s rodinkou na malý "výlet". 1. zastávka – IKEA  zde pořídíme ŠVEDSKOU výbavu do dětského pokojíku pro děti. Dětem je to samozřejmě jedno a vesele pobíhají po obchodním domě, nereagujíc na neustálé napomínání rodičů. V anglickém řetězci TESCO, kde nás u pokladny obslouží pěkná slečna ze SLOVENSKA (tatínek flirtuje, maminka zuří). Při té příležitosti zakoupíme pro děti ČÍNSKOU výbavu do školy a ŠPANĚLSKÁ jablka bez chuti, která nám následně zaserou celé auto. Dále zakoupíme potraviny nejlépe BIO  a vše společně odvezeme velkým FRANCOUSKÝM, NĚMECKÝM (např. Renault, Škodovka) autem směrem domů. Po cestě se zastavíme na NĚMECKÉM OMV, kde natankujeme do našeho miláčka „ropu“ z bývalé SSSR. Kousek od benzínky se ještě zastavíme na sešlapaný AMERICKÝ hamburger s teplým okurkem a k tomu hranolky "odkud asi" – těžko říct. Pomalu, znaveni, vracejíc se z celodenního výletu, plni dojmů a za neustálého napomínání dětí, uvaříme BRAZILSKOU kávu a zapálíme  "AMERICKOU cigaretu" . jelikož se již trochu ochladilo přitopíme si RUSKÝM plynem – pokud je puštěn přes UKRAJINU. Alespoň, že máme kvalitní ČESKÁ okna(možná), jen není kdo by je očistil od ČESKÉ špíny z ulice . Z dětí sundáme ČÍNSKÉ oblečky, boty a naložíme do vany s POLSKOU pěnou. Děti již spí. Co naplat, zapneme si JAPONSKOU televizi Panasonic a strávíme krásný večer s AMERICKÝM filmem nominovaným na Oskara. Ještě, že máme v lednici ŠPANĚLSKÉ olivy, které zapijeme HOLANDSKÝM Starobrnem  . V 1 hodinu po půlnoci končí poslední AMERICKÉ erotické filmy, manželka již spí, a my znaveni z celodenních utrap a dalo by se říct, se setkáním s celým světem v jednom dni, spokojeně usínáme vstříc zážitkům nového dne .

 

 


8 názorů

Saetri-Ihn
19. 05. 2009
Dát tip
Proč jsou zvýrazněný slova TESCO, BIO a IKEA? Moc se mi to nelíbí.

Saetri-Ihn
19. 05. 2009
Dát tip
Proč jsou zvýrazněný slova TESCO, BIO a IKEA? Moc se mi to nelíbí.

Vaud
18. 05. 2009
Dát tip
hamburger s teplým okurkem - ze nepoznam podle samci okurky odkud jsi :-))?? Tesco je britsky?? ja bych hadal, ze USA tip za snahu :-) *

to víš, kde končí IQ, nastupuje google...:o)

moorgaan
14. 05. 2009
Dát tip
teda pozeram aleš, ako ty zvladaš slovenštinu! do frasa!

Čo je to globalizácia? Odpoveď: Smrť lady Diany. Otázka: Na základe čoho ste tak usúdil? Odpoveď: Anglická princezná so svojím egyptským priateľom havarovala vo francúzskom tuneli, na nemeckom aute, v ktorom bručal holandský motor, ktorý šoféroval belgičan, ktorý slopal škótsku whisky a ktorého prenasledoval taliansky paparazzi na japonskej motorke. Následne sa ich snažil zachrániť americký doktor indickými liekmi a toto všetko poslali tebe čechovi, ktorý si oblečený v čínskych šatách a čumíš do taiwanského monitoru. A navyše si to čítaš v slovenčine.

no, nic nového...

moorgaan
14. 05. 2009
Dát tip
..tak radši zajdem na Maďarský guláš :-))/**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru