Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stín minulosti

19. 05. 2009
2
4
500
Autor
BeataAgg

Vnořena do temného stínu minulosti,

kráčí dívka sama v kameném tunelu

nevidí pro slané slzy své slabosti

není cesty nazpět, už neuteče svému problému…

 

Tak dlouho život marnila hledáním dokonalosti

až sama se ztratila a nikdo ji nehledá…

nikomu neutkvěla její bledá tvář v paměti

pro všechny je jen ta dívka rádoby„dokonalá“

 

Jakou cestu si vybrala, tou musí jít... sama

avšak to světlo slibované s jménem „oblíbenost“

nesvítí v popředí toho dlouhého tunelu

kariéře před svými kamarády dávno přednost dala…

 

Tak kráčí dál, ale už navždy sama…

 


4 názory

Fairiella
19. 05. 2009
Dát tip
Mně se to nelíbí - formou ani obsahem. Rytmus je tam natolik rozbouraný, že se to skoro ani nedá číst (tím, že tomu dáš kategorii volný verš si nemůžeš dovolit porušit i základní plynutí rytmu). kamenný se píše se dvěma n, uvozovky textu opravdu škodí. je vidět, že ti chybí slovní zásoba, jestli se chceš zlepšit, je potřeba o mnoho víc číst a učit se nová slova. "avšak to světlo slibované s jménem „oblíbenost“" to je dost krkolomně řečeno... chce to ještě hodně na sobě zapracovat. Naučit se škrtat, aby v minimu slov bylo maximum významu. Má-li verš být taky volný, uvolni ho celkově, málokdy mu sluší kvádříky textu, který se sem tam dokonce snaží o něco jako rým a nejsi tak schopna zdůraznit např. to, co jsi místo toho dala do uvozovek atd. Zkušenosti ale získáš hlavně čtením, tedy, ze začátku, na kterém jsi. Později, až by se teoreticky projevily i ve tvých textech, se s nimi můžeš učit pracovat, a protože každý text je jiný, učit se i tak. Ale dokud něco napíšeš a ani nad tím moc nepřemýšlíš, tak pokrok možný zrovna není..

kindak
19. 05. 2009
Dát tip
me se to libi nevm proc ale libi se mi to :D :D tip

Noumenon
19. 05. 2009
Dát tip
nevim, prijde mi to dost obycejne. myslenka by se dala zpracovat lepe. co mi na basni dost vadi jsou uvozovky, chapu ze urcita slova chces ironicky zduraznit, ale umeni je psat bez uvozovek a to tim ze zachytis nalehavost v urcitem rymu, slove nebo myslence. zde nic noveho pod sluncem...

ona na to přijde, že kariéra ve skleněném mrakodrapu není všechno...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru