Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smrt

25. 05. 2009
1
9
510
Autor
Garwin
Padám! Slyšíte někdo? Padám! Proboha, zastavte někdo tenhle volný pád… Prosím, nebuďte tak samolibí. Nebuďte jako všechny ty věci, které denně potkávám. Znova vás prosím, buďte jiní. Alespoň zkuste být lepší. Na jednu minutu. Zkusíme udělat svět lepším místem? Společně? Alespoň na minutu, prosím vás. Stačí, když mě někdo chytíte, když mě na tu minutu zastavíte. Budu jiný, slibuji. Ta minuta mě změní. Tak proboha proč nikdo nemá čas ani na minutu? Nemůžete zastavit a podívat se mi do letící tváře? Což je tak těžké podívat se trpícímu člověku do očí? Stačí natáhnout ruku, tak proč to nikdo neudělá? Máte krátké ruce? Vidím dno, proboha prosím, lidi! Stačí jedna natažená ruka a svět bude jiný, tak proč nikdo tu ruku nenatáhne. Nevidíte slzy, které mi stékají po tváři, na zlomek sekundy se zastaví na špičce nosu a pak odletí směrem vzhůru? Nebuďte jako moje slzy, neopouštějte mě, prosím. Cožpak máte všichni strach, že vás stáhnu se sebou? Nemusíte mít strach, přísahám. Do téhle jámy nikdo jiný padat nemůže. Ne teď a ne tady, tak proč to nechápete? Jsem jenom kapka v moři, stejně jako moje slzy, je to snad ten důvod proč stále letím a všem je to jedno? Bylo by mi to také jedno? Bylo, odpouštím vám, ale teď už vím, že stačí natáhnout ruku a nikdy více mi to jedno nebude. Dno se blíží, tak probůh, lidi. Buďte milosrdní, prosím. Prosím vás z celého srdce, alespoň to zkuste. Prosím vás naposled… Odpouštím vám…

9 názorů

Tobša
26. 05. 2009
Dát tip
Zdravím, četl jsem to a mám pocit, že nám předkládáš výkřik něčeho, co jsi chtěl(a) napsat. Chybí tomu pozadí. Vůbec jsem to okolo všechno nepochopil. Chtělo by to více osobitosti, konkrétní postavu, kliďánko přímou řeč. Páč takhle je to o ničem. Mno, snažil jsem se k tomu "něco" napsat, abych nebyl jako ostatní... Hodně štěstí do další tvorby.

StvN
26. 05. 2009
Dát tip
Zkus být jiný.

kachen
26. 05. 2009
Dát tip
Neřvi a spadni :)

Blábol.

FAE BOMB
25. 05. 2009
Dát tip
Padáš? Tak za to může Newton a ta jeho blbá gravitace.

slabé :-(

jen se zastavit?-Nic víc?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru