Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hra afghánského děvčátka

26. 05. 2009
2
18
562
Autor
FAE BOMB

 

Hra afghánského děvčátka

 

Já mám doma medvídky,

pálim do nich z "devítky".

Mají v sobě díry,

jak ementálské sýry.

Z tátovýho kulobroku,

sypu jim to do rozkroku.

Až budete v nebíčku,

pozdravujte babičku!

Z "er-pé-géčka" hlavice,

utrhne jim palice!!

Snášejí to tiše,

vždyť jsou jenom z plyše...!

 

 

 


18 názorů

FAE BOMB
16. 12. 2010
Dát tip
MikeRenegade je můj nepřítel z internetový hry. Přišel sem kazit vzduch. Stačí se mrknout na jeho profil. Žádná vlastní tvorba a všechny jeho kritiky jdou na mě. Žádná neni pěkná...

Andre
16. 12. 2010
Dát tip
Je to dobrý, co furt u tvých veršů všichni tolik řeší? :-)

hele basniku uchyle - se jen divim,ze te jeste nezavreli do lecebny ... ;-)

Kate 18
22. 02. 2010
Dát tip
Vidím v tom hlubší smysl.. Možná že jsi ho tam ani nezamýšlel dát, nicméně za něj ti Tip dávám.

sveřep
15. 01. 2010
Dát tip
říkanka, no :)

Bluedragon
26. 05. 2009
Dát tip
Slyšel jsem vtip: Do Zverimexu přijde malá holčička a chce morčátko. Prodavač se ptá:"A které bys chtěla, to srakaté, to s tím jiskřivě černým kožíškem, nebo to sněhově bílé s roztomilým růžovým čumáčkem?" To je fuk, moje kobra je barvoslepá!!! Slyšel jsem vtip: Do Zverimexu přijde malá afgánská holčička a chce morčátko. Prodavač se ptá:"A které bys chtěla, to srakaté, to s tím jiskřivě černým kožíškem, nebo to sněhově bílé s roztomilým růžovým čumáčkem?" To je fuk, moje kobra je barvoslepá!!! Chápeš tu paralelu? V tom vtipu taky nikdo neřeší kde se to odehrává a co je zač ta holčička. V tvém případě ti ten název celou blbůstku zboural, protože obrazy čtenářů o afgánské holčičce se negují s tím, že by střílela do medvídka. Proč by měla? Pravda, měla by větší šanci manipulovat s RPG, ale u kobry taky přece nikdo neřeší kde k ní holčička přišla. Takže kdyby název zněl např. Plyš a olovo, tak OK. Ale takhle ne. :-)

FAE BOMB
26. 05. 2009
Dát tip
Slyšel jsem vtip: Do Zverimexu přijde malá holčička a chce morčátko. Prodavač se ptá:"A které bys chtěla, to srakaté, to s tím jiskřivě černým kožíškem, nebo to sněhově bílé s roztomilým růžovým čumáčkem?" To je fuk, moje kobra je barvoslepá!!! Chápeš tu paraelu? V tom vtipu taky nikdo neřeší, kde toho hada vzala, co na to rodiče, jestli je jedovatej, jestli je řádně zabezpečenej proti úniku... Smrtelně jedovatej had působí v rukách malý holky stejně nepatřičně jako nabitá zbraň. V prvním případě zemřelo morče, v druhém je z medvídků cedník. Normálně takový věci nikdo neřeší. Sorry, ale buďto je ti pět let, nebo ti někdo v mládí omylem zastřelil medvídka...

Bluedragon
26. 05. 2009
Dát tip
Houby, jsi úplně zaseknutej. Snažím se ti vysvětlit, že z rozumového hlediska je to špatně. Do plyšových medvídků bude střílet maximálně rozmazlenej bohatej fracek co si "vypůjčí" otcovu devítku a ne afgánské (nebo jakékoliv jiné dítě z válečné oblasti). To buď medvídka nebude mít vůbec a když náhodou jo, určitě si ho nebude likvidovat a bude to jedna z nejdůležitějších věcí v jeho životě. Jasný?

FAE BOMB
26. 05. 2009
Dát tip
Moje básničky nemaj' popisovat realitu. Děj bylo potřeba někam umístit- ČR nelze, Jugoška vychladla, Irák slabej, tak co? Obsluhu "devítky" dítě nezvládne. OK. Mám tam faktickou chybu. Tak já jí teda přezbrojim na ráži 6.35 Browning. To už možná půjde...

Bluedragon
26. 05. 2009
Dát tip
Ale jo, to nepopírám... kdybys napsal cokoliv o tom jak si tam děti hrajou se šrapnely nebo nevybuchlou municí a na schovku mezi ruinami domů, tak to beru. Ale nedovedu si představit jak střílí do plyšových medvídků. To je úplně mimo. OK? :-)

damaxy
26. 05. 2009
Dát tip
teraz som prečítala knihu o Afganistane, nemôžem to prijať ani ako blbôstku.

FAE BOMB
26. 05. 2009
Dát tip
Nemám v úmyslu někoho hanobit. V Afghánistánu je ale dlouhotrvající válka a dětičky si hrajou se všim, co najdou... Zeptej se někoho staršího, s čim si hrály děti u nás po válce. Ještě hodně dlouho učitelky ve škole zabavovaly vostrý zbraně a munici. Někde za odevzdání byla snad i odměna, něco jako za sběr kaštanů nebo starýho papíru. Ta situace zřejmě trochu připomínala film "Obecná škola". Pochopitelně si nemyslim, že by malé afghánské nebo jiné děvčátko dokázalo odpálit RPG. I když... Čet' jsem, že při bojích na pražskejch barikádách poškodila německej tank panzerfaustem čtrnáctiletá holka. Takže, co ty víš, s čim si malý holky hrajou...?

Bluedragon
26. 05. 2009
Dát tip
Avi Pištovi. Nerad o někom mluvím za jeho zády.

Bluedragon
26. 05. 2009
Dát tip
Neber to moc osobně. :-) Rejpne si každý. Je na tobě zamyslet se nad každou kritikou a pak se rozhodnout, jestli má kritik pravdu nebo ne. Co se týče Pišty, tak ten ti poradí jen když dosáhneš určité úrovně. Ale i tak se omezuje většinou na ironické poznámky. Zvykneš si. :-D Mazat to nemusíš, jen ten nadpis bych umazal... hraničí totiž s hanobením národa. Silně pochybuji, že si takhle hrají afghánská děvčátka.

FAE BOMB
26. 05. 2009
Dát tip
Blue, asi to smažu, co?

FAE BOMB
26. 05. 2009
Dát tip
Nepovažuji to za kdovíjak povedené, hlavně nepotřebuju vyjádření profesionálního písmáckého kritika. Už mě párkrát spražili. Normálních lidí se to netýká.

Bluedragon
26. 05. 2009
Dát tip
Obávám se, že to nebylo básnické střevo...! :-/ A ten název ti nedělá zrovna dobrou vizitku.

pokud stojíš jen o kladnou kritiku, tak...pěkný vykřičník, na konci :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru