Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kapitánky

26. 05. 2009
0
1
289
Autor
katerinaalik

Plavily se už 9. den. Bylo krásně a tak vyšly na palubu z kajuty. Francis je už vyhlížela u kormidla. Byla to hlavní kapitánka, protože z nich byla nejchytřejší, nejbystřejší a také nejrozhodnější.

" Čau holky!", zvolala vítězoslavně Francis.

"Nazdar, Fran, to si tu už celou dobu?" řekla Rose.

Rose byla ta nejhezčí, ale nejhloupější. Její rodiče se rozvedli a teď žije s matkou. Tátu už nikdy nechce ani vidět. Ale všechny holky se domnívají, tedy spíš to vědí, že jejich rozpor a hádky, z nichž potom vyvrcholil rozvod, je vina její matky. Její matka pracuje v Londýně jako šéfredaktorka časopisu a její táta pracuje v Dublinu jako manažer.

" Jo, neměla jsem co dělat, tak jsem vám uvařila snídani." odpověděla. " Mořské řasy s mořským salátem", dodala.      

Všechni dívky ohrnuly nos a zašklebily se tázavě na Francis.

" Ale ne, dělám si srandu. Jsou to míchaná vajíčka s chlebem a máslem. A tady je ještě čaj." dávala jim Fran jídlo na stůl.                                        

 


1 názor

Bluedragon
27. 05. 2009
Dát tip
Publikovat po střípcích, které neobsahují ani jednu zajímavou věc (aby si čtenář udržel pozornost a chuť pokračovat ve čtení) je blbost. Zvaž to. :-/ S pozdravem Bluedragon P.S. Piluj větnou stavbu, styl a zopakuj si pravidla užití interpunkce. O překlepech nemluvě. Jen k větě ..."Nazdar, Fran, to si tu už celou dobu?" řekla Rose... bych měl 3 připomínky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru