Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní krajina

04. 06. 2009
0
6
6613
Autor
Martulle

Moje slohová práce do školy se zadáním zimní krajina a tvořen jako popis...

Zimní krajina
 
Když jsem večer vyšla ven a došla jsem do parku byla už pořádná zima, měsíc byl právě v úplňku a krásně všechno osvětloval jemným bílým světlem. Před pár dny právě nasněžil čerstvý sníh a všude to krásně jiskřilo. V měsíčním světle se třpytily zamrzlé kapičky ledu a všude bylo krásně bílo, až z toho oči přecházeli. Jelikož včera bylo tepleji, sníh roztával a přes noc zase zmrzl, byl všude led a rampouchy se leskly. Když jsem se rozhlédla po všech těch zasněžených stromech padla na mě nálada Vánoc. Větve se pod sněhem prohýbaly a když na ně usedla nějaká sýkorka snesl se na zem prášek sněhu. Z dálky se ozýval hukot sovy a vrány vylétávaly v hejnech proti měsíci. Za nimi se jen prášil sníh a když mi dopadl na obličej krásně studil. Ve sněhu se ještě rýsovaly stopy od běžek, když tu odpoledne byli běžkaři. V jednu chvíli se ozval tříštivý zvuk, jeden rampouch se utrhl od římsy a roztříštil se o zem. Na zemi byli všude kousky ledu, který rychle přimrzal k zamrzle zemi a vytvářel tak různé tvary. Opět se ozvala sova a k zemi se snesl další bílý sníh. V tichu noci se ozval křupavý zvuk, jak někdo procházel kolem po chodníku s vrstvou ledu. Měsíc opět vyšel zpoza mraků a opět tady byl nádherný třpyt zimy.

6 názorů

JPat
06. 06. 2009
Dát tip
U mne máš za styl také jedničku

Martulle
05. 06. 2009
Dát tip
Díky za názory. Naše češtinářka je pro změnu velice hodná a milá. Ve slohových pracích nám povětšinou neopravuje pravopisné chyby (moje štěstí), zajímá se o obsah a z této práce jsem měla za 1.

JPat
04. 06. 2009
Dát tip
Zajímala by mne známka za tento úkol. Náš češtinář byl hrozný pes, jak jsem již psal minule. Ten mínusy ve známce neuznával. Hold si nás vycvičil a já mu za to dnes jsem vděčný. Moc hezká práce! S chybami se opakovat nebudu. Jen jedna malá připomínka, samozřejmě ji nemusíš akceptovat. V páté větě odzadu, kde se ozval tříštivý zvuk, bych nenechal rampouch roztříštit ale rozprsknout. Neopakovaly by se ti tam ty slovní základy.

Martulle
04. 06. 2009
Dát tip
Já se snažila to pravit, ale moje dvojka z češtiny se vždycky projeví :)

G.J.SEGE
04. 06. 2009
Dát tip
Hezkej pokus. Ale mám stejný názor jako katugiro. G.J.SEGE

katugiro
04. 06. 2009
Dát tip
Próza ti jde patrně o něco líp než poezie; ještě opravit všechny ty chyby a jako školní popis by to bylo na jedničku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru