Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stíny mysli

12. 06. 2009
0
17
1928
Autor
PiXEL
Stín mi ubývá a myšlenky chodí spát. Hlava mi těžkne a sám sobě začínám si lhát. Nevím co je to smích, ani co je mít rád, jen bolest s utrpením, mým životem se začali prolínat. Nabídka lákavá, když smrti se dotýká. Bez bolesti, bez duše, krev z žil, kape do rudé kaluže. Jestli že nemůže, oddej se životu umění. Snění, pro nás není, jen dění mysli udržuje životu, než dojde ke konečnému kroku. Když člověk umírá, než se před očima zatmívá. Skuhrat sám v posteli, bez povšimnutí, naděje a pomoci. Necítím ztékat slzy, už je slyším, už jdou si pro mě vlci. Snažím se poslouchat hlas svého srdce, co trpce tepe a místo červené barvy bledne. Vlci se sbíhají, slintají a čekají, až tělo mé zchladne, až mé srdce z hrudníku vypadne.
   

17 názorů

A.H.
11. 12. 2009
Dát tip
a perla na závěr.

Zbora
30. 06. 2009
Dát tip
A přitom se stačilo podívat do pravidel pravopisu :o) S a Z není podle vzorů, to už by byl vážně nářez :o)))

Zbora
30. 06. 2009
Dát tip
Směr dolů :o)

sakra, zrovna jsem chtěl podotknout, že jde o další sloku známé písně Severní vítr (v případě zájmu předvedu harmonikové sólo...), a ono se tu už o konotacích k Vrchnímu mluvilo...je to v (p)

sepiolite
15. 06. 2009
Dát tip
vlci se sbíhají

reinka
14. 06. 2009
Dát tip
Autor nádherně popsal stav své mysli, dokonce ty stíny, i kdyby se o nich nezmiňoval, pozorný ba i nepozorný čtenář vycítí... Když přihlédnu k pár pravopisným chybičkám, které tu dělá kdekdo (jen na rozdíl od tohoto autora po upozornění ihned chybu napraví), nemám důvod neudělit čestné P.

Toscana
12. 06. 2009
Dát tip
Obávám se, že tady je ve výsledku naprosto jedno, co napíšu... ono to stejně nenalezne úrodnou půdu, kde by semínka vzklíčila... :o))))

Miroslawek
12. 06. 2009
Dát tip
toscana: na tvém místě bych nezaměňoval ignoraci s ignorancí

Toscana
12. 06. 2009
Dát tip
Zcela jistě velmi neotřelý přístup k vázanému verši, takový mladistvě novátorský - tento trend autor naznačil již ve svém díle Šaškova smrt. Svěží originalitu v ignoraci všech zákonitostí jazykových je patrný jak z volného přístupu ke shodě přísudku s podmětem (viz "bolest s utrpením, mým životem se začali"), tak z benevolentnosti psaní s-z na začátku slov ("necítím ztékat slzy", "vlci se zbíhají"). Celé dílo, ale zejména jeho závěr, pak autor ladil v jemně hororovém duchu, a tak čtenář odsud může odcházet až s obavou o vlastní život, je-li hrudník tak málo chráněn žebry, že srdce mu v hrudi drží víceméně jen silou vůle a může kdykoli volně vypadnout, pakliže je tělo dostatečně podchlazeno. Jednoznačně P.

Miroslawek
12. 06. 2009
Dát tip
A je to vůbec verš, přátelé?

Zbora
12. 06. 2009
Dát tip
Seběhnout se

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru