Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Taxonomie

15. 06. 2009
6
7
885
Autor
lenns
Vůně vanilky a kávy, vůně nedělního odpoledne v klinči se zápachem hniloby starého bytu. Výbuchy zábavné pyrotechniky, vřeštění koček a nadávky nesoucí se sem zvenčí sotva prorazí bariéru stáří a sotva proniknou až ke třmínku, kladívku a kovadlince vnitřního ucha staré paní zálibně sledující zarámovanou, na stěně visící, fotografii svého mrtvého manžela s fešáckým knírem a jiskrou v oku. „Tak už mi zase teče teplá,“ informuje žena fotografii po chvilce blaženého ticha a začne cípem flekaté zástěry omočené ve znovu tekoucí teplé čistit sklo kryjící fotografii mrtvého manžela s fešáckým knírem a jiskrou v oku. Opřena o zeď naproti fotografii, upokojena spokojeností s čistotou skla ponechává oční víčka gravitaci a vzpomínky se vydávájí bytem a naplňují ho hlasy. „Neteče mi teplá,“ probere se a usedá na židli u okna, odkud sleduje děti hrající si na hřišti. „Kdo to je?“ ptá se malý zvědavec kamaráda na starou paní v okně. „To je jedna stará píča od nás z baráku,“ taxonomuje tázaný bez uzardění.

7 názorů

m11
15. 06. 2009
Dát tip
jojo, t

Petrusha
15. 06. 2009
Dát tip
mne osobne ten knír moc nevadil .. ani 2x ak je v texte cítiť nápaditosť, tak to ani tak nevadí skôr mi tam proste chýba nejaký ďalší text

lenns
15. 06. 2009
Dát tip
Tak vám děkuju za kritiky, přidal jsem jednu větu. To opakování fešáckého kníru, to je tak trochu můj fetiš, i když si myslím, že pro potřebu díla utvořené idiomy, můžou vést k většímu pohlcení jazykem, atmosférou díla.

Taková anekdota. Pointa výborná. Chtělo by to v úvodu víc napětí.

Petrusha
15. 06. 2009
Dát tip
chcelo by to možno ten obraz ešte dotiahnuť ... niekam s ním dospieť ... je to ako keď otvoríš ústa, nadýchneš sa, oslovíš človeka a potom vetu v polovici nedokúsneš a necháš tak ... každopádne by stála za to, pohrať sa s tým

Má opakování fešáckýho kníru nějaký smysl? Je je jen taková črta, ale vypravěčský styl se mi líbí. t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru