Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ticho a prach

23. 06. 2009
0
4
440
Autor
Finni

Testament slyšte, vizte nebo co chcete. Kdo vnímá tohle stále žije, ale jak? ... Velmi bídně. Těch několik dní posledních, radši bych neviděl a neprožil. Lidstvo... bylo, je a už nebude, proroctví se naplnilo, jezdci dní posledních se vyjevili v celé své nezměrné moci, ikdyž tiše a bez setmění. První z nich, ač bez brnění, lidská Pýcha. Pak také Neomalenost a Sebestřednost ty jí přisluhují a Agrese ta jejich dílo dokonává. Radioaktivní prach už pomalu opadává. Tiše tu sedím a pozoruji dílo zkázy nezměrné. Lidé co přežili kolem mě pomalu umírají... A trpí, ach, jak ti trpí. Čekali zhoubu z Nebes a sami si jí způsobili. Pomoci už není. Nikdy více. Vidět a zemřít. Údy spálené. Samotné nebe jakoby se vzňalo. Bodovy jako listí odváté. Kdo vystřelil první, to už nikdo nezjistí, avšak co je jisté, už nezbyl nikdo kdo by vystřelil jako poslední. Ze Země je pustina. Prach už dopadá, smrtící zevnitř, ač se to tak nezdá. Vše už jen doutná a smrt přináší. Tichý to památník pro lidi zdejší. Slyším kroky. Musím jít. Pro ty kdo cití, jmenuji se GABRIEL.


4 názory

Finni
25. 06. 2009
Dát tip
Tak velké písmena sou asi nejednodušší způsob jak nečemu přidat důraz...prostě sis toho všimla a o to šlo:) netvrdim že je to estetické...

Petrusha
25. 06. 2009
Dát tip
no jo, ale v podstate to nevylepšuje vôbec nič teda to vysvetlenie

Finni
25. 06. 2009
Dát tip
Tak ono je to spíš reakce na jednu apokaliptickou vizi mojí kamarádky :-D

Petrusha
24. 06. 2009
Dát tip
nemm rada texty tváriace sa ako VEĽKEEE a prorocké

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru